TopNotch opent dependance in Rotterdam

Winne: “Een mooi uitzicht heb ik al, nu nog een doos sigaren”

Komende week opent hiphoplabel TopNotch een dependance in Rotterdam, gevestigd in de Creative Factory in de Maassilo. Het label wil nog dichter op de Rotterdamse scene zitten. “En ik ben daar de man”, zegt rapper Winston Bergwijn alias Winne trots.

Winne: “Een mooi uitzicht heb ik al, nu nog een doos sigaren”

Succesvolle bedrijven moeten vroeg of laat uitbreiden. Dat is dan ook precies wat hiphoplabel TopNotch gaat doen. Komende week opent het bedrijf van Kees de Koning een dependance in Rotterdam, gevestigd in de Creative Factory in de Maassilo. “En ik ben daar de man”, zegt rapper Winston Bergwijn alias Winne trots. “Ik ga van daaruit de merchandize runnen en projecten coördineren met bijna al onze Rotterdamse artiesten. En we gaan eens kijken welk talent we bij het label kunnen halen.”

Amsterdam vs Rotterdam is natuurlijk geen East Coast vs West Coast. Een uurtje in de trein en je bent er. Toch is een nieuwe vestiging in Rotterdam volgens Winne logisch. “Kees heeft zijn handen vol”, legt hij uit. “Het is tijd voor hem om bepaalde dingen los te laten, en daar is hij nu mee bezig. Voor mij is het handig om in Rotterdam te blijven.” Rotterdam heeft een bijzondere positie in de TopNotch stal. Met Duvelduvel heeft het label de vaandeldrager aan boord. Winne zelf komt er vandaan en U-Niq vernoemde zelfs een album naar zijn stad. “De Rotterdamse hiphop wordt gekenmerkt door rauwheid en eerlijkheid”, zegt Winne. “Er worden weinig concessies gedaan. Dit ben ik, dit wil ik uitdragen. Rotterdamse rappers zullen niet snel iets aan hun sound veranderen om in de top 40 te komen. Bovendien: de stad is groeiende. Rotterdam biedt mogelijkheden en die willen we benutten.”

Winne moet voor TopNotch Rotterdam zijn zakelijke instinct aanspreken. “Ik leer elke dag bij”, zegt hij. “Het blijft moeilijk, maar ik leer beter plannen en delegeren.” Fans van de rapper Winne hoeven niet bang te zijn dat de nieuwe job debuutalbum Winne Zonder Strijd overschaduwt. “Er zit een schrijver in mij en die wil zijn weg naar buiten vinden. Voor ik een platencontract tekende heb ik me al voorgenomen dat ik drie albums wil maken. Die eerste moet er hoe dan ook komen. Hoe lang de tweede op zich laat wachten zien we dan wel weer.” Zijn nieuwe rol als platenbaas ziet hij wel zitten, daar achter dat mahoniehouten bureau op zijn Balinese schapenleren bureaustoel. “Een mooi uitzicht heb ik al, nu nog een doos sigaren.”