Jamie Lidell: Another day.. Jamie Lidell: Another day..

Prima show van een eigenwijze muzikant

, Tekst: Niels van Beers Foto’s: Sonia Stockton

Jamie Lidell: Another day..

Prima show van een eigenwijze muzikant

Tekst: Niels van Beers Foto’s: Sonia Stockton ,

Jamie Lidell mag zich een gelukkig man noemen vanavond. Hij opent voor een uitverkocht Watt, overwegend bestaand uit niet-onaantrekkelijke jongedames die speciaal voor één ding zijn gekomen. Met een plaat van zichzelf voor zijn kop komt de sjofel ogende zanger het podium op terwijl zijn band lekkere funk inzet. Het geluid is perfect, de sfeer is goed en de band is strak.

Prima show van een eigenwijze muzikant

Maar een plaat voor zijn kop heeft Lidell bepaald niet, nee. Hij weet namelijk dondersgoed waar ‘ie mee bezig is. Hij geeft een leuke ‘sneer’ weg richting de veelgebruikte stem-effecten en vocoders in de hedendaagse R&B zang. En samen met zijn blazer en tevens beroepsmalloot uit zijn band maken ze er een gezellig jampotje van.
Daarnaast is hij gezegend met een dijk van een soulstem. De man kan zingen als een zwarte soulzanger, windt het publiek om zijn vinger en krijgt het voor elkaar vanavond.

Maar Lidell neemt de tijd. Hij freakt wat hier, wat sommigen misschien nog kennen zoals in zijn oude band ‘Super Collider’ en rekt wat daar en zo kabbelt zijn show een beetje voort. Een nummer als “Little bit more” wordt bijvoorbeeld opgerekt tot een versie van bijna tien minuten. Na pakweg een uur doorgekabbeld te hebben wordt het publiek verlost en geeft Jamie het publiek waar het voor is gekomen: dé hit.
Hij weet een menselijke bruiloft ‘arch’ te creëren in de zaal, waar de man doorheen paradeert om vervolgens “Another Day” in te zetten. Publiek blij. Meisjes blij. Iedereen blij.

Maar wacht even, Jamie Lidell hij had toch nóg een radiohit, nietwaar?
Die wordt bewaard tot het eind. Uiteraard…

‘Multiply’ is het slotakkoord van een degelijke soulshow, gebouwd om een aantal radiohitjes. Kersttip voor alle bezoekers die speciaal kwamen voor ‘Another Day’: koop de oudere plaat “Muddlin’ Gear” van Jamie Lidell en leg die straks onder de kerstboom voor je schoonmoeder. Kijken of ze dan nóg een dag bij Jamie wil wegzwijmelen…

Hoe dan ook: een prima show van een lekker eigenwijze muzikant die morgen weer een dag zal beleven als deze!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam