Banjoman Goslink verlaat El Pino en wordt Volunteer Banjoman Goslink verlaat El Pino en wordt Volunteer

David Pino: “In de nieuwe nummers hoor je meer elektrische gitaar en meer toetsen”

Banjoman Goslink verlaat El Pino en wordt Volunteer

David Pino: “In de nieuwe nummers hoor je meer elektrische gitaar en meer toetsen”

Het hoge woord is eruit. In het programma Cantina @VPRO floepte Harm Goslink Kuiper eruit dat hij voor zichzelf kiest en stopt als vast bandlid van El Pino and the Volunteers. Het muzikantenbestaan druist in tegen zijn levensritme als kunstenaar. ‘Goslink’ zal nog wel te horen zijn op het nieuwe album, waar inmiddels hard voor geoefend wordt. Zonder Goslink.

David Pino: “In de nieuwe nummers hoor je meer elektrische gitaar en meer toetsen”

Een primeur voor het programma Cantina @ VPRO van Jaap Boots op Radio 6. Banjospeler Harm Goslink Kuiper verlaat El Pino and the Volunteers als vast bandlid. Het nachtelijke leven als muzikant kon ‘Goslink’ niet rijmen met zijn vroege vogel ritme als kunstschilder. “De split is liefdevol verlopen,” vertelt hij. “Ik blijf betrokken bij de band.”

Zanger/gitarist David Pino vertelt vanaf zijn vakantieadres in Kroatië: “Eigenlijk is het al lang geleden besloten. Goslink wordt iets minder vast lid en iets meer volunteer. Voor het nieuwe album zijn we veel aan het oefenen maar Goslink is daarbij niet aanwezig. In september gaan we naar Frankrijk om op te nemen. Dan zal hij er zijn.”

Goslink licht toe: “Ik ben een eigenheimer. Alles wat ik met anderen samen moet doen, verloopt moeilijk. De eerste twee jaar met El Pino waren boven verwachting druk. Ik heb in die periode helemaal niet kunnen schilderen.”

David Pino gaat niet direct op zoek naar een vervanger voor Goslink: “Het nieuwe werk klinkt sowieso anders: we gebruiken meer toetsen en elektrische gitaar. Daarnaast willen we meer in een wisselende bezetting spelen. Soms zullen we bijvoorbeeld met een cellist gaan spelen. De kern van de band wordt wat harder en er zullen wat meer volunteers bij komen. Wat ik eigenlijk wil zeggen: we liggen niet op ons gat. We gaan juist extra hard door.”

Luister de uitzending van Cantina @ VPRO   

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam