Elle Bandita zoekt voor nieuwe plaat de uitersten op

"Het wordt weer heel erg Elle Bandita, met veel gillen en gitaren"

Elle Bandita meldt zich weer aan het front. Vanaf deze week bivakkeert de Peaches van de lage landen in de studio voor een nieuwe plaat vol electro, harde gitaren en gegil. Die komt op zijn vroegst in mei uit, maar in april kunnen we Elle Bandita alweer op de planken bewonderen met een nieuwe show. "Ik zit te denken aan een vuurmachine of zo."

"Het wordt weer heel erg Elle Bandita, met veel gillen en gitaren"

Gitaar spelen bij The Riplets en als dj draaien op danceavonden, tot aan een feest van ID&T aan toe. Hartstikke leuk vindt Ryanne van Doorn uit Maassluis het allemaal. Maar haar alter ego Elle Bandita blijft het belangrijkste. Voor een nieuwe Bandita-plaat duikt ze deze week de studio in. Dat moet ze ook wel: “Ik kan niet veel anders dan muziek maken.” Na de release van debuut-EP Love Juice heeft Elle vooral heel veel gespeeld in binnen- en buitenland. Met de Rotterdamse band van Feverdream belandde ze zelfs voor optredens in Moskou en St. Petersburg. “Ze vonden me daar erg vreemd. Er waren veel idioten die gekke dingen deden. Bier gooien en crowdsurfen en zo. Maar het was wel te gek hoor.”

De man die haar nieuwe plaat gaat produceren is Vincent Koreman, de voormalige Travoltas-gitarist die eerder bij The Apers en The Riplets achter de knoppen zat. “We gaan samen electropunk maken, net zo lang totdat het gaaf is.” Voor haar nieuwe album wil Elle meer de uitersten binnen haar electropunk opzoeken. “Ik heb nu dingen die of heel electro, bijna gabberachtig klinken, of juist heel erg rock ’n roll. De twee dingen komen niet echt meer samen. Verder heb ik zelfs een soort hiphopliedje liggen, maar het wordt allemaal wel heel erg Elle Bandita hoor. Dus met veel gillen en veel gitaren. Ik heb nu tien nummers af en ik wil er graag nog een cover op hebben.”

Wanneer de plaat moet uitkomen, weet ze nog niet precies. “In mei zou wel mooi zijn, zodat ik nog wat zomerfestivals kan doen. Aan de andere kant weet ik niet of dat haalbaar is. Het moet eerst allemaal lekker klinken. Ik ben ook een nieuwe show aan het maken en die wil ik goed uitgedacht hebben. Er moeten een paar goeie gimmicks inzitten. Iets met een vuurmachine of zo.” De nieuwe plaat komt op het vertrouwde Tocado Records uit. Een groter label hoeft niet per se. “Het is steeds weer hartstikke gezellig met die Rotterdamse mannen. Er zijn geen problemen over en weer. En alle geperste albums zijn weg. Ja, de helft is wel weggegeven, maar wat maakt dat nou uit. Ik kan aan iedereen vertellen dat ‘ie uitverkocht is.”

Vanaf april maakt Elle Bandita weer de poppodia onveilig, te beginnen in het Paard van Troje in Den Haag. “Daar is op 13 april een feestje dat Electric Lady Land heet, met allemaal meidendingen. Dat wordt echt heel gaaf.” Kort daarna laten ook The Riplets weer van zich horen, waar ze gitaar in speelt. “Vanaf mei gaan we weer rocken, nu is het nog een oefenruimteperiode.” Daarnaast kun je haar ook nog tegenkomen op danceavonden, als dj. “Omdat ik geld nodig heb, haha. Nee, dat is natuurlijk een grapje. Ik ben niet zo’n geldwolf. Ik vind het gaaf om rond te kijken in een ander circuit. Ik heb laatst zelfs gedraaid op zo’n ID&T feest. Wat nog het meest opvalt tijdens die dansavonden is dat er geen backstage is. Met z’n allen na afloop bieren is er ook al niet bij, dat drinken ze niet.”

Beluister het interview met Elle Bandita in Dubbel Check.