Speedy J op ééndaags R.E.M.F.-tournee Deel 2: Collabs met Chris Liebing Speedy J op ééndaags R.E.M.F.-tournee Deel 2: Collabs met Chris Liebing

Opruiende technoavond in Off_Corso

, Annet Brugel en Djorck,

Speedy J op ééndaags R.E.M.F.-tournee Deel 2: Collabs met Chris Liebing

Opruiende technoavond in Off_Corso

Annet Brugel en Djorck, ,

De twee dj’s ontmoeten elkaar regelmatig achter de draaitafels. Samen brachten ze eind 2005 het album Collabs 3000 uit. Lange sets zijn hun handelsmerk. Met een vijf uur durende dj-set van Speedy J en Chris Liebing, gaat dag twee van het Rotterdam Electronic Music Festival fantastisch over in dag drie.

Opruiende technoavond in Off_Corso

Off_Corso is ook gedurende de tweede nacht van het Rotterdam Electronic Music Festival (R.E.M.F.) flink gevuld. In de Lounge wordt nog volop gedanst op ’s zomerse techno niemendalletjes, als om middernacht de sluizen naar de grote zaal open gaan. De doffen dreunen, komende uit de deuropeningen, trekken de, door klank gehypnotiseerde, welwillende menigte moeiteloos naar binnen. Binnen twaalf bastonen is het hele zaaloppervlak gevuld. Achter het zwarte altaar, hoog boven de ‘stap-links-sluit-rechts, stap-rechts-sluit-links’ massa staan de dertigers Chris Liebing en Speedy J. Gedurende het eerste half uur krijg je als publiek al vleugels door de stuwende, vrolijke beats die de Duitser en Nederlander produceren. Kippenvleugels wel te verstaan. Fijn en sierlijk om ze te hebben, maar echt vliegen kun je er niet mee. Maar al binnen een uur brengen de beats het publiek naar ‘het vlieg niveau’. Speedy J en Chris Liebing beschikken over alle krachten, die het publiek op zich wil laten uitoefenen. De dj’s dagen hun publiek uit. Ze verwennen ze. De timing is fantastisch, met als resultaat dat bijna iedereen in de Off_Corso staat te dansen. Binnen een uur is de saamhorigheid, tussen de dj’s onderling en het voltallige publiek, bewerkstelligd. Bij menigeen komen de kicks, die Chris en Speedy J vanaf hun besturingssysteem op het altaar uitdelen, direct in de prettige gemoedstoestand aan. Gelijktijdig gaan de handen in de zaal de lucht in, alsof het publiek deze sensaties extra stevig wil grijpen. Zelden keren mensen in de dansende menigte de dj’s de rug toe. De vele individuen in de zaal genieten net zo zichtbaar en intens de dj’s in de ‘pitt’. Speedy J en Chris Liebing beschikken over het vermogen om ieder moment, gedurende vijf uur, telkens iets meer te geven. Tijdens hun set onstaan geen dalletjes of mindere momenten. Er wordt alleen maar opgebouwd en meer gegeven. Gaven de heren ons in het eerste half uur alleen maar kippenvleugels, nu zweven we met vleugels met een enorme spanwijdte gewichtloos in het rond. Het is maar goed dat we van de andere drogerende versnaperingen zijn afgebleven.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam