Song van het Jaar 2006: de keuze van Elle Bandita Song van het Jaar 2006: de keuze van Elle Bandita

"Ik ben gek op de stem van Kim Gordon"

Song van het Jaar 2006: de keuze van Elle Bandita

"Ik ben gek op de stem van Kim Gordon"

De stemmen stromen binnen bij de verkiezing van Song van het Jaar. Bezoekers van de site stemmen massaal. Ook Elle Bandita zocht de vijf beste singles uit de lijst van 2006. Van de Rotterdamse zelf staat Kloot ertussen. Maar daar stemt zij natuurlijk niet op.

"Ik ben gek op de stem van Kim Gordon"

Dit jaar verscheen de eerste ep van Elle Bandita. Daarmee speelde de Rotterdamse zich flink in de kijker bij programmeurs, journalisten en radiomakers. Je kon geen tijdschrift openslaan of je kreeg meteen een gulle blik in het kruis de elektropunker. Maar nu is er de stilte na de storm en richt Elle Bandita zich vooral weer op The Riplets. Daarnaast is zij begonnen als dj -“voor de knaken!”- en denkt zij hard na over een nieuw project: een Iron Maidenachtige meidenband. En er wordt natuurlijk hard geschreven aan de eerste full lenght van Elle Bandita: “Het broeit.”

Haar keuze in willekeurige volgorde –“want je kunt geen verschillende genres met elkaar vergelijken”:

CSS – Let’s Make Love And Listen To Death From Above
“Dit vind ik heel leuk, speels en spontaan. En wat een goede titel. Grappig, ik heb gehoord dat ze niet eens wisten wat voor muziek Death From Above maakte.”

The Gossip – Listen Up
“Dit is niet het beste nummer van de plaat, maar de muziek van The Gossip is echt een verademing: lekker los en niet teveel gefuck. Het is pure garage en klinkt toch poppy. Ik ben fan!”

Danko Jones – Baby Hates Me
“Dit is een lekkere voltreffer. Danko is hiermee helemaal terug op de rails: goede riffs en lekker beuken. Het laatste album was goede inspiratie voor The Riplets. Er zit veel seks, liefde en blues in. Music for people with a heartache.”

Sonic Youth – Reena
“Van Sonic Youth heb ik eigenlijk de eerste zeventien jaar gemist. Toen ik ze leerde kennen, was ik meteen fan en ging ook in een noisebandje spelen. Ik ben gek op de stem van Kim Gordon. In Reena is ze ook weer heel goed. Ik heb al een kaartje voor State-X gekocht, waar ze spelen en ben nu al zenuwachtig daarvoor.”

The Knife – Silent Shout
“Eerst was ik vrij cynisch over The Knife. Ik vond het hippieshit. Maar mijn vriendinnetje was er gek op. Als verrassing had ik ooit concertkaartjes gekocht. Ik sloeg steil achterover: alles viel samen. Die mooie visuals nemen je mee naar een droomwereld.”

Klik rechts op de link om zelf te stemmen.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam