The Juicy Zooters: young, loud and fast The Juicy Zooters: young, loud and fast

Ep release party van The Juicy Zooters in Waterfront

, Hanneke de Jonge,

The Juicy Zooters: young, loud and fast

Ep release party van The Juicy Zooters in Waterfront

Hanneke de Jonge, ,

Vorig jaar won punkband The Juicy Zooters de tweede prijs in de Highschool Music Competition 2004. De gemiddelde leeftijd van de bandleden is amper 17 en ze bestaan al twee jaar. Hoogtijd voor het uitbrengen van de eerste ep, dachten de mannen uit Numansdorp.
De ep is opgenomen met behulp van Bart Brainless en Jerry Hormone (o.a. The Apers) en uitgebracht op het label Deviltown Records.

Ep release party van The Juicy Zooters in Waterfront

Vorig jaar won punkband The Juicy Zooters de tweede prijs in de Highschool Music Competition 2004. De gemiddelde leeftijd van de bandleden is amper 17 en ze bestaan al twee jaar. Hoogtijd voor het uitbrengen van de eerste ep, dachten de mannen uit Numansdorp. De ep is opgenomen met behulp van Bart Brainless en Jerry Hormone (o.a. The Apers) en uitgebracht op het label Deviltown Records. Bij het uitbrengen van zo’n eerst schijfje hoort natuurlijk een harde party! Nu wil het zo zijn dat Joe Caine (Wiseguy) wekelijks in het Waterfront cafe, Thunderdays organiseert, een avond die geheel in het teken staat van rock ‘n’ roll. De perfecte avond voor de release party dachten The Juicy Zooters. Daar hebben ze gelijk in gekregen, want een party was het zeker! Bij binnenkomst ontving iedereen een gratis exemplaar van de ep, iets wat zeer gewaardeerd werd. Het publiek bestond onder anderen uit ouders en familie, klasgenootjes en vrienden van de band. Slingers, ballonnen, en een bomvol Waterfront café waren de ingrediënten voor een erg gezellige avond. Het artwork van The Juicy Zooters bestaat uit de combi van roze en zwart. Dit was ook duidelijk de dresscode van de avond en zorgde voor een leuk geheel. De gastheren zelf waren zoals echte rocksterren befaamd ook geheel in stijl. Ze verschenen gehuld in zwarte pakkies, roze Allstars en stropdassen, met als finishing touch de zwarte zonnebrillen. Voorafgaand aan de show zat te sfeer er goed in. De dj’s draaide lekkere plaatjes en tegen een uur of tien baanden de jongens zich een weg naar het podium. The Juicy Zooters on stage, altijd een feestje! Ze doen me denken aan de jongere versie van The Ragin’ Hormones. De sleezy zang, in combinatie met de snelle riffs, raggende gitaren en een rock ‘n’ roll attitude zorgden de jongens voor een zeer vermakelijke show. De energie spatte van het podium af. Ook voor het podium was er heel wat energie te bekennen. Tijdens de covers van The Dwarves en The Ramones, liet zelfs het oudere publiek zien dat ze de moves niet verleerd zijn. In een rap tempo kwamen de tien nummers van de demo in zo’n 20 minuten voorbij. De teksten van songs als This Is Rock 'n’ Roll, Power Booster en She's An Alcoholic zijn zo catchy dat het publiek het refrein binnen no time mee kon zingen. Young, loud en fast zijn de drie woorden die deze show perfect weergeven. Hoewel het af en toe wat rammelde, weten The Juicy Zooters het publiek te vermaken. De band moet het niet geheel van haar muzikale kwaliteiten hebben maar door hun attitude en podiumpresentatie komen ze er makkelijk mee weg. Ze staan er en overtuigen het publiek!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam