De zomer begint vroeg met festival Werelds Delfshaven De zomer begint vroeg met festival Werelds Delfshaven

Laat je verrassen door de culturele schatkamers van Rotterdam-West

, Tekst: Redactie3voor12 Rotterdam

De zomer begint vroeg met festival Werelds Delfshaven

Laat je verrassen door de culturele schatkamers van Rotterdam-West

Tekst: Redactie3voor12 Rotterdam ,

Op de Coolhavenkade aan de Schie, met haar prachtige uitzicht over de stad, zal Werelds Delfshaven in het eerste weekend van juni een inkijkje geven in de culturele, artistieke en culinaire hoogtepunten van Rotterdam-West. Het programma is samengesteld door Het Rotterdams Volkstheater en Podium Grounds.

Normaal barst bij iedere volle maan in Podium Grounds de creatieve gekte los, deze keer gebeurt dat op de kade aan de Schie als startschot voor het festival. Dans op balkan beat, afro-groove en reggae muziek en geniet van de suprise acts. FullMoon Babylon staat garant voor een spetterend openingsfeest!

Zaterdag en zondag kan je genieten van onder meer de soulvolle nummers van de Rotterdamse ster uit Kamaroen Ntjam Rosie, prachtige fados van Magda Mendez en de Chicago blues van de Amerikaanse Keith Dunn. Hiernaast kan er worden genoten van Hollandse smartlappen, een Russisch koor, Turkse dans en de levensliederen van de Rotterdamse Pierre van Duyl.

Naast muziek en dans staat het weekend vooral in het teken van culturele verrassingen, zowel op het gebied van kunst als culinaire specialiteiten. Zo is er straattheater, zijn er Capoeira workshops, staat er traditionele Eritrese koffie op de kaart en kan je proeven van de Surinaamse, West-Afrikaanse en zelfs Braziliaanse wereldkeukens.

Werelds Delfshaven is gratis te bezoeken op vrijdag 3 juni van 17:00-23:00, zaterdag 4 juni van 12.00-23.00 uur en zondag 5 juni van 12.00 uur tot 20.00 uur aan de Coolhavenkade te Rotterdam.

Check ook de facebook!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam