Plaatrecensie: Een kwartiertje mijmeren met jeroenorama

De Lange Reis, te snel voorbij

Tekst: Kees-Jan Visser ,

Het aangename droomliedje Buiten Stroomt De Regen was al een mooie voorbode van de EP die de Rotterdamse zanger, gitarist en liedjesschrijver jeroenorama (Jeroen Koedoot) op 22 mei de wereld in stuurde. Op De Lange Reis staan nog vier van die sfeervolle muzikale overpeinzingen.

Allemaal hebben ze de akoestische gitaar als basis. Er omheen is in de studio een warme muzikale jas gehesen. Met smaak zijn de orgeltjes en piano, bas en drums toegevoegd. Er is samen met producer Pim van der Werken duidelijk werk gemaakt van het schaven en verder inkleuren van de liedjes.

Het resultaat is een mooi huwelijk tussen tekst en muziek. De bespiegelingen en observaties die het panorama van Jeroen vormen, gevat in kleine melodieuze liedjes. Zonder grote woorden of muzikale bombast. Met veel gevoel gezongen.

Geen wereldveranderende plaat, maar zeventien minuten mooie mijmermuziek. De Lange Reis had best wat langer mogen zijn. Overigens vormt de release van de EP ook de start van een reis. De Lange Reis is tevens de titel van een muziekvoorstelling over ‘hoop, liefde en de dingen die voorbij gaan’, waarmee Jeroen en zijn muzikanten langs theaters gaan.