Pluimage Festival Pluimage Festival

Precies waar we naar op zoek waren

, Tekst: Kees Braam

Pluimage Festival

Precies waar we naar op zoek waren

Tekst: Kees Braam ,

Even weg uit de grote stad en ontspannen tussen de beesten. Het zal menigen uit het drukke stadsleven aanspreken. Van muziek en eten genieten in een omgeving die rust en vrede uitstraalt, daar lijkt het kleinschalige Pluimage festival in Vlaardingen dan ook de spijker mee op zijn kop te slaan.

Op deze pinksterzondag in Vlaardingen is het een vrolijke boel op het uitverkochte festival. Een divers publiek, variërend van jong tot oud, kan genieten van de vele acts die van vroeg in de middag tot later in de avond spelen. Het programma bestaat voornamelijk uit lokaal talent. Bands als Bolt and The Swamp People, Friends Of The Family Belle Of Louisville en Raise The Ace maken het toch al sfeervolle festival nóg gezelliger. Sterke optredens en tal van activiteiten voor jong en oud, de sfeer is simpelweg fantastisch. 

Waar de activiteiten zich vooral richten op kinderen, die dan ook in grote getale met ouders aanwezig zijn, vind je vooraan bij het podium mensen die vooral voor de muziek komen. Laat dat nou net zo leuk zijn aan het Pluimage festival. Op de kleine, knusse locatie van de Vreemde Vogel in West-Vlaardingen heeft iedereen het naar zijn zin. Op het terras worden pizza’s gebakken en binnen in het restaurant kan men genieten van singer-songwriters. Buiten in het weitje doen twee geiten onverstoord hun middagdutje, terwijl even verderop alpenhoorns klinken en de geur van versgebakken broodjes zich over het terrein verspreidt. Even lijkt het vredige, onschuldige karakter van het festival verstoord te worden wanneer uit een aanhangwagen een hoop veren vliegen. Werd daar zojuist een duif om zeep geholpen? Ach nee, het was een kussengevecht. 

De slechte weersvoorspelling verstoort tegen alle verwachtingen in het festival niet. Het blijft het grootste deel van de dag droog. Tussen alle grote festivals is het heerlijk om te zien dat er ook mooi initiatieven als het Pluimage festival bestaan, waar voor ieder wat wils is. Het festival richt zich op een brede doelgroep en slaagt daar met vlag en wimpel in. Op naar de volgende editie, heerlijk!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam