Op ruimtereis met Transtec Op ruimtereis met Transtec

Electrorock-duo laat De Beuk zweven

, Tekst: Kees-Jan Visser Foto's: Tom Binnendijk

Op ruimtereis met Transtec

Electrorock-duo laat De Beuk zweven

Tekst: Kees-Jan Visser Foto's: Tom Binnendijk ,

Het is al weer bijna twee jaar geleden dat het Rotterdamse electrorock-duo Transtec zijn titelloze debuutplaat uitbracht. In die tijd hebben de nummers zich verder ontwikkeld, zo is zaterdag 28 mei te horen in het Barendrechtse poppodium De Beuk. De nieuwe nummers op de setlist maken nieuwsgierig naar het volgende album.

Wouter den Engelsman (beats en samples) en Robin den Drijver (gitaar en zang) produceren een broeierige, psychedelische mix van shoegaze en een flinke dosis elektronica. Een muur van geluid die is opgemetseld met gruizige gitaarriffs, gesampelde instrumenten, geluiden uit doosjes en dromerige zang en melodieën. En natuurlijk een flinke bak reverb. Het is aangenaam wegzweven op nummers als ‘Neither Had A Fix Today’, ‘The Handshakes’ en ‘Full Turkish Blend’, blijkt ook deze avond. Ze hebben ten opzichte van de albumversie nog een extra laagje synthesizer gekregen.

In die ontwikkeling van de band passen ook de twee nieuwe nummers die de Beuk-bezoekers als eersten live te horen krijgen. In ‘Born On A Mountain (Never Got High)’ en vooral het setafsluitende nog titelloze nummer wordt er nog een extra lade met muzikale psychedelica opengetrokken, waardoor het na het wegsterven van de laatste noot even duurt voor je weer zachtjes landt op planeet aarde.

Transtec

Transtec

Transtec is een naam die je echt even moet intikken op Facebook, Soundcloud of Spotify. Het duo heeft een eigen sound gevonden die het verdient om door meer mensen gehoord te worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam