Pijnackerplein Bluegrass Festival Pijnackerplein Bluegrass Festival

Rotterdams Bluegrass Festival maakt eerste internationale namen 6e editie bekend

Pijnackerplein Bluegrass Festival

Rotterdams Bluegrass Festival maakt eerste internationale namen 6e editie bekend

De zesde editie van het Pijnackerplein Bluegrass Festival wordt er een met opvallend veel Amerikaanse bands. Maandag maakte de organisatie de eerste acts bekend die dit jaar op het Rotterdamse plein te zien zullen zijn, waaronder The Devil Makes Three, Hackensaw Boys en The Reverend Peyton’s Big Damn Band. Het gratis toegankelijke openluchtevenement is bovendien uitgebreid van twee naar drie dagen: van vrijdagavond 24 juni tot en met zondagavond 26 juni vieren bezoekers vanuit binnen- en buitenland de bluegrasstraditie én de zomer.

The Reverend Peyton's Big Damn Band

The Reverend Peyton's Big Damn Band

Uniek festival met internationale allure
Vorig jaar trokken zo’n 10.000 bezoekers vanuit heel Nederland en zelfs van ver voorbij de landsgrenzen naar het Pijnackerplein in het karakteristieke Oude Noorden van Rotterdam. Opkomend talent en gerenommeerde acts, nationale trots en de crème de la crème op internationaal muziekgebied, jong en oud: het Bluegrass festival maakt geen onderscheid en dankt zijn unieke karakter aan zijn diversiteit. De liefde voor bluegrassmuziek is de verbindende factor. Het blijft niet bij ‘bands kijken’ alleen; gedurende het weekend zijn er tal van workshops, masterclasses, jams en tentoonstellingen te bezoeken, waarbij interactie en persoonlijk contact tussen artiest en publiek een grote rol spelen.

Hackensaw Boys

Hackensaw Boys

Eerste bevestigingen vooral van Amerikaanse bodem
Ook dit jaar is de line-up een ware potpourri van american roots muziekstijlen, zoals folk, country, rhythm and blues, americana, soul, gospel en rockabilly. Amerikaanse artiesten zijn dan ook ruim vertegenwoordigd: onder andere The Devil Makes Three, Hackensaw Boys, The Deslondes, The Reverend Peyton’s Big Damn Band, Whiskeydick en J.P. Harris & The Tough Choices steken de oceaan over voor een show op het festival. Andere reeds bevestigde namen zijn Ben Somers String Band (UK), Georgia Shackleton Trio (UK), King Biscuit (FR), Sons of Navarone (BE) en Louvat Bros. (B). 

The Devils Makes Three

The Devils Makes Three

Comics, music, food and more
Stripverhalen, oftewel comics, gaan tijdens het festival hand in hand met de muziek. In navolging van vorig jaar is ook dit keer de Comics Gallery weer in het leven geroepen als presentatieplatform voor verschillende bekende striptekenaars. Tevens vinden er tekenworkshops voor alle leeftijden plaats. Wie hongerig is geworden van alle activiteiten, zal de maag kunnen stillen in de foodcourt met verrassende home made etenswaren en drankjes om vervolgens door te gaan naar de bluegrass fair, een eldorado van kleding, instrumenten en snuisterijen. Meer muziek- en randprogramma zal in de aanloop van het festival bekend gemaakt worden.

Pijnackerplein Bluegrass Festival Pijnackerplein, Rotterdam (Noord)
Vrijdagavond 24 juni, zaterdag 25 juni en zondag 26 juni 2016 Entree gratis www.bluegrassfestival.nl | www.facebook.com/pijnackerplein.bluegrassfestival | www.instagram.com/bluegrassfestival

Pijnackerplein Bluegrass Festival 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam, Dienst Kunst en Cultuur, Deelgemeente Noord, Rotterdam Festivals, VSB fonds, Sena, Embassy of the United States of America, Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot, S.T.O.E.R. Stichting Organisatie van Effectenhandelaren en Bewonersvereniging Pijnackerplein. Sponsoren: Budweiser Budvar, Whiskybase Shop, Fritz-Kola en Jeroen Bakt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam