3voor12 Rotterdam presenteert: Alle 12 Gers / Editie Mei 3voor12 Rotterdam presenteert: Alle 12 Gers / Editie Mei

De beste tracks uit de regio Rotterdam

, Tekst: Redactie 3voor12 Rotterdam

3voor12 Rotterdam presenteert: Alle 12 Gers / Editie Mei

De beste tracks uit de regio Rotterdam

Tekst: Redactie 3voor12 Rotterdam ,

Elke maand selecteert de redactie van 3voor12 Rotterdam de beste nummers van lokale bands. Je hebt zelf trouwens invloed op deze lijst! Vind je dat een nummer ontbreekt in ‘Alle 12 Gers’ en het nummer staat ook op Spotify? Geef het aan ons door via redactie@3voor12rotterdam.nl en misschien staat dat nummer er binnenkort wel tussen.

Laatste album Make Up van Flip Noorman @2016

Laatste album Make Up van Flip Noorman @2016

Flip Noorman - De stilstand gaat maar door

Een hoop videoclips deze Gers-editie, met om te beginnen Flip Noorman. Op Motel Mozaique stond hij dit jaar al op het plein, en binnenkort staat hij in de V11 met support IX. Begin mei kwam de clip die bij de tweede single van album 'Make-up' hoort uit.

 

Minidocu Southbound: King

Naar aanleiding van hun nieuwe single maakte Southbound een kleine documentaire over wie zij koningen in hun vakgebied vinden. Die koningen mogen vervolgens aan de hand van lyrics uit de single vertellen of zij dat ook konings vinden. Met onder andere Nino & Frankie en Conny Janssen.

 

Shagging Ponies - Scream City

Van de plaat die wij een tijdje geleden al met plezier bespraken kwam deze maand een clip uit, die volledig het motto van de band omarmt: 'Music is entertainment, not business'. Nooit eerder werden webcamseks en glamrock zo goed met elkaar gecombineerd.

 

Mitch Rivers - Get rid of the old and give birth to the new

'Deze Mitch Rivers komt eigenlijk een beetje uit het niets, we weten weinig van hem. Wanneer we een interview van hem lezen komen we erachter dat hij uit een punk-coverband komt waar door gebrek aan een nuchtere zanger hij zelf maar is gaan zingen' schreef onze Kees Braam onlangs. En het resultaat mag er zijn

Bottles of Love - Get these men out of here

Uit Dordrecht komt een bonte mix van knuffelrock, punk, big-band en de jaren 80 in de vorm van Bottles of Love. Hun eerste single werd begin deze maand gereleased, met bijbehorende clip.

 

Raw Roets - Jonko & Me Bitch ft Adje (prod Pim)

Raw Roets bracht deze maand zijn nieuwe track 'Jonko & Me Bitch' uit. Op het nieuwe nummer wordt de Rotterdammer bijgestaan door niemand minder dan Adje. Roets en Adje leerden elkaar kennen bij Juize FM en kwamen elkaar kort daarop weer tegen bij een feest waar ze beiden optraden. Nadat ze klaar waren met hun optreden, besloten ze de studio in te duiken.

 

Accidental Sea – Another Year en Desires|Empires (EP’s)

Een hoop folk deze maand, met zelfs een dubbelklapper in de lijst voor Accidental Sea. We hadden er destijds ook een dubbelreview van, waar we wel vonden dat ze net zo goed een hele LP hadden kunnen maken. Maar aan de andere kant; als Van Elsacker dit materiaal schijnbaar niet geschikt vind voor zijn debuutalbum, maakt dat wel erg benieuwd naar wat hij dáárvoor in petto heeft. 

Jeroenorama: De Lange Reis (EP)

Eerder kwam Jeroenorama al voorbij in de Alle 12 Gers April met een track van deze EP. Nu heeft hij ook een plekje afgedwongen met de complete schijf. Het resultaat is een mooi huwelijk tussen tekst en muziek. Geen wereldveranderende plaat, maar zeventien minuten mooie mijmermuziek.

 

Roy Kable - Feyenoord Anthem

Omdat Feyenoord sinds de laatste Alle 12 Gers de KNVB Beker gewonnen heeft vonden wij het gepast deze videoclip in de lijst op te nemen. Of je deze track nou leuk vindt of niet, het is met de beelden erbij in ieder geval een frisse terugblik op een mooie wedstrijd.

 

Kalulu - Hoax

Enige tijd geleden recenseerden wij enthousiast het album Hoax van Kalulu. Het gaat namelijk alle kanten op op Hoax. Van klein en teder tot ruig en rockend. En dat vaak binnen één liedje. KALULU houdt niet van hokjes en trapt de wandjes ertussen dan ook met enthousiasme en veel muzikaliteit omver. Een probleem voor hokjesplaatsende recensenten en luisteraars. Een zegen voor de avontuurlijke muziekliefhebber.

 

Silver Pockets Full: Where we're coming from

Het debuutalbum van Silverpockets Full heeft twaalf nummers, dus dat kan bijna geen toeval meer zijn. Ze stonden onlangs ook op het Pluimage Festival waar wij ons uiterst goed vermaakten, dus alle reden om ze een plekje te gunnen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam