In hogere sferen in de Pelgrimsvaderkerk. In hogere sferen in de Pelgrimsvaderkerk.

PopUp 010 wederom een succes

, Tekst: Leonie Poot Foto's: Ad Baauw

In hogere sferen in de Pelgrimsvaderkerk.

PopUp 010 wederom een succes

Tekst: Leonie Poot Foto's: Ad Baauw ,

Het concept van PopUp 010 is inmiddels wel bekend; concerten op onbekende en verrassende locaties in Rotterdam. Al verschillende malen werkten de heren van PopUp 010 samen met diverse Rotterdamse festivals. Zo gingen we het dak op met The Slow Show tijdens de Dakendagen en zagen we Douglas Dare tijdens een architectonische ontdekkingstocht met ZigZagCity in de Doopsgezinde kerk. Vanavond bevinden wij ons wederom in hogere sferen in de Pelgrimsvaderkerk in historisch Delfshaven. Ditmaal een samenwerking met Festival de Keuze met op het programma het Belgische Winterslag en de Duitse And The Golden Choir.

Winterslag, Pegrimsvaderkerk PopUp010

Winterslag, Pegrimsvaderkerk PopUp010

Festival De Keuze is een theater-, dans-, en performancefestival dat in Rotterdam een verscheidenheid aan eigenzinnige kunstenaars van over de hele wereld presenteert en verbindt aan de stad. Omdat het festival dit jaar niet kon plaatsvinden in de Schouwburg (waar het gebruikelijk plaatsvindt) zijn de diverse evenementen verdeeld over locaties in de stad. Dat het festival met PopUp 010 neerstrijkt in de Pelgrimsvaderkerk is voor niemand vervelend, vooral de biertjes van de naastgelegen brouwerij maken het aangenaam toeven in de prachtige kerk.

Winterslag, Pelgrimsvaderkerk PopUp 010

Winterslag, Pelgrimsvaderkerk PopUp 010

De eerste band van de avond, Winterslag, komt door het galmende karakter van de omgeving niet lekker uit de verf. De nuances in de muziek verdwijnen in een brei van geluid. De meerstemmigheid in zang werkt niet onderscheidend en de muziek begint al snel eentonig te worden. Zonde want op plaat klinkt het vijftal zeer belovend. Hopelijk lag het aan onze plek in de kerk en kregen de medebezoekers een betere indruk van deze band.

And The Golden Choir, Plegrimsvaderkerk PopUp 010

And The Golden Choir, Plegrimsvaderkerk PopUp 010

De Duitse one-man-band And The Golden Choir (Tobias Siebert) begint de avond met de verkondiging “I don’t have a band because I like to be alone”, en legt vervolgens een langspeelplaat op (inclusief authentiek gekraak van de naald) waarop hij de instrumentatie opgenomen heeft. Hij speelt en zingt, als het ware, mee met zijn eigen muziek. Het geheel zou wat ‘gimmicky’ aanvoelen waren het niet dat de nummers van And The Golden Choir ook zonder deze constructie zouden staan als een huis. De nummers zijn meeslepend en klein tegelijk. Siebert lijkt alle kanten op te kunnen. Het kippenvelmoment deze avond komt bij de Jeff Buckley-cover Corpus Cristi Carol. En logische keus gezien de kopstem van Siebert, Het is een prachtige uitvoering die in de Pelgrimsvaderkerk extra glans krijgt.  

And The Golden Choir, Pelgrimsvaderkerk PopUp 010

And The Golden Choir, Pelgrimsvaderkerk PopUp 010

Ook deze editie en samenwerking van PopUp 010 was weer een succes. De volgende editie zal op 11 juni gehouden worden. Hou voor meer informatie de website in de gaten www.pop010.nl 

And The Golden Choir, Pelgrimsvaderkerk PopUp 010

And The Golden Choir, Pelgrimsvaderkerk PopUp 010

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam