Concertverslag: Lucas Hamming Concertverslag: Lucas Hamming

Een melodisch spektakel in Rotown Rotterdam

, Tekst: Saar Gerssen Foto's: Jasper Mol

Concertverslag: Lucas Hamming

Een melodisch spektakel in Rotown Rotterdam

Tekst: Saar Gerssen Foto's: Jasper Mol ,

Lucas Boudewijn Hamming, ook wel bekend als 'Hammie', is niet meer weg te slaan uit de Nederlandse rock-scene. Ooit begonnen bij de Beste Singer-Songwriter van NL en nu al zijn de opzwepende nummers niet meer weg te denken bij 3fm. Ook maakt hij indruk bij De Wereld Draait Door, waar hij nu huismuzikant is. Onlangs bracht hij zijn album HAM uit, zelf geschreven en opgenomen in een villa in Duitsland.

Afgezien van de hierboven genoemde successen is de show vanavond niet uitverkocht. Het voorprogramma begint met een knaller: Altrego, een jolige Belg genaamd Jasper Erkens die blijkbaar vaker nauw met Lucas samen heeft gewerkt. Het nummer ‘Write Me Again’ is een samenwerking van de twee muzikanten. Altrego heeft niet veel meer samenwerkingen nodig, in zijn eentje krijgt hij met zijn poëtische, dromerige gitaarspel en rauwe stem iedereen in zijn ban vanavond. Het optreden oogt af en toe wat rommelig door kleine defecten maar daar lijdt zijn spel niet onder.

De muzikanten van Hamming komen als eerste het podium op, Lucas zelf laat nog even op zich wachten, tot ongenoegen van sommige bezoekers. Als hij dan eindelijk op het podium staat, gehuld in een goed zittend grijze pak en witte blouse zet hij gelijk de toon met het nummer ‘Fast and Loose’. Tijdens het optreden leert Lucas het publiek riedeltjes en laat hij ze mee zingen. Hamming speelt een afwisselende set waar veel gedanst kan worden. Daarbij dansen de krullen van Hamming constant mee. ‘Fool’ wordt ingezet, dit blijkt een publieksfavoriet te zijn en dat wordt goed benut door een 'a capella' uitbreiding van het nummer. Lucas toont daarmee aan ook klein en intiem te kunnen spelen. 

Lucas Hamming lijkt zijn inspiratie te halen uit vele hoeken en schotelt ons een aaneenrijging van genres voor; British glam, pop-rock en een vleugje hard-rock komen langs. Met sterkte vocale kunsten en goed gitaarwerk zet hij samen met zijn bandleden een knap optreden neer. Lucas Hamming zou het kleinere broertje van Jett Rebel kunnen zijn waar we nog veel van mogen verwachten. 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam