Plaatrecensie: Do I Know You - Follow (EP) Plaatrecensie: Do I Know You - Follow (EP)

Oerdegelijke maar ijzersterke productie

, Tekst: Jethro Rasing

Plaatrecensie: Do I Know You - Follow (EP)

Oerdegelijke maar ijzersterke productie

Tekst: Jethro Rasing ,

In deze wereld vol 'celebrities' die elkaar de kont kussen in alweer een volgende moddervette productie zijn er ook nog bands die gewoon muziek maken met een drumstel, een basgitaar en lead- en rhythmgitaren. En met een zanger die echt durft te zingen.

'Chase the dreams we shared'; Mathijs den Hertog, Ferry de Jong, Ruud en Steven te Selle laten op hun tweede EP 'Follow' horen hoe hard ze gewerkt en geleerd hebben op de hogeschool van Rock. Ze slagen met flair. In dit genre liggen verwijzingen naar Coldplay, U2 en een paar Amerikaanse bands die je regelmatig op de radio hoort maar, waar je de namen maar niet van onthoudt, voor de hand. De eerste seconden van het nummer 'My Restless Moments' doen je meteen denken aan Thom Yorke en Radiohead. Toch is overall het Amerikaanse geluid overheersend. Dat stoort niet.

'Follow' is een oerdegelijke maar ijzersterke productie. Waar de band en producer Jordi Langelaan makkelijk voor het stadiongeluid hadden kunnen kiezen blijft nu de sound eerlijk en daardoor langer houdbaar. Dat is fijn, want met slechts vijf nummers op deze EP met een duur van 18 minuten zal je de nummers op standje repeat vaak langs horen komen. Toch rest voor Do I Know You nog wel een belangrijke vraag: "voegen ze bij een volgende release meer een eigen geluid toe of gaan ze door op standje Follow?" Wat meer spanning in het geheel is gewenst. 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam