Crying Boys Cafe gedwongen door te spelen vanwege ontbreken artiestenuitgang Crying Boys Cafe gedwongen door te spelen vanwege ontbreken artiestenuitgang

Releaseparty EP 'Cafe' @V11

, Tekst: Kees Braam

Crying Boys Cafe gedwongen door te spelen vanwege ontbreken artiestenuitgang

Releaseparty EP 'Cafe' @V11

Tekst: Kees Braam ,

Eerder speelde de band al op Motel Mozaique en deed zij mee aan de Sena Grote Prijs en de Popronde. Vanavond brengt het veelbelovende Crying Boys Cafe haar EP uit in thuisstad Rotterdam op de V11.

Het roodkleurige schip lijkt mooi gevuld te zijn, wanneer de avond wordt afgetrapt door voorprogramma Winterdagen. Het publiek krijgt een hypnotiserende lading muziek over zich heen, bestaande uit enkel een piano, contrabas, drums en sporadisch zang. De prachtige nummers die Winterdagen vanavond speelt, aangevuld door de leuke anekdotes van de bandleden zelf, krijgen jammer genoeg niet de constante aandacht die ze verdienen.

Een gezellige boel is het vanavond in V11 in ieder geval ongetwijfeld te noemen. Tegen de tijd dat Crying Boys Cafe het podium betreedt, is de boot tot de nok toe gevuld. Datzelfde geldt voor de werkplek van het kwartet. Het niet bepaald ruime podium herbergt een hoop instrumenten, lampen en zelfs een palmboom. Een wat? Een palmboom, dat lees je goed. Nog voor er een noot is gespeeld, is de toon alleen al door de podiumpresentatie gezet. 

Wanneer dan het eerste nummer wordt ingezet, maakt het geroezemoes onder de mensen direct plaats voor aandacht. De in eerste instantie rustige muziek kabbelt heerlijk door de zaal en vormt een bedje voor de vocalen van zanger Jasper Hupkens. Kort na de aftrap laat de groep zich echter van een meer opzwepender kant horen. Vooral de nummers “Stay Away”, “Be So” en “Zara” laten alle vier leden in al hun kunnen schitteren.

De ster van vanavond is zonder twijfel drummer Ruben van Asselt. Zijn drumpartijen grooven heerlijk en zijn even afwisselend als indrukwekkend. Het bewijs hiervoor is te vinden in de zaal, waar de menigte enthousiast meedeint op de muziek. De andere helft van de ritmesectie, bassist Alex van Damme, speelt zichtbaar genietend over de drums heen. De exotische sounds van Crying Boys Cafe komen uit het toetsenarsenaal van Frans Verburg, die zijn keyboards meer dan eens afwisselt voor een gitaar. Zanger Hupkens geeft zijn collegae de ruimte om te laten zien wat zij in huis hebben. Naast het feit dat Crying Boys Cafe gewoon heerlijke en verrassend toegankelijke muziek maakt, zijn we vanavond getuige van een staaltje muzikaal vernuft waar men u tegen zegt.

Crying Boys Cafe @V11

Crying Boys Cafe @V11

Jasper Hupkens laat de zaal weten nog één nummer te spelen. Maar het tot nu toe alleen op YouTube beschikbare “I Was A Singer” is niet de ware afsluiter van de avond. Het knusse, maar kleine podium van V11 brengt naast een hoop sfeer en gezelligheid namelijk ook een nadeel met zich mee: er is geen artiestenuitgang. Om die reden staat de band er wat verdwaasd bij wanneer het nummer is afgelopen. Dan wordt besloten om toch nog een toegift te spelen, waarna het écht is afgelopen. Na het dankwoord laat heel het benedendek van V11 haar waardering horen. Voor de mensen in de zaal was het een avond om te genieten van niet enkel de muziek, maar ook van het muzikaal kunnen van Crying Boys Cafe. Dat de band als veelbelovend wordt gezien, is niet minder dan terecht. Hier moeten we meer van horen.

http://3voor12.vpro.nl/lokaal/rotterdam/nieuws/2016/maart/Interview-Crying-Boys-Cafe.html
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam