3voor12 Rotterdam presenteert: Alle 12 Gers / Editie Maart 3voor12 Rotterdam presenteert: Alle 12 Gers / Editie Maart

De beste tracks uit de regio Rotterdam

, Tekst: Redactie 3voor12 Rotterdam

3voor12 Rotterdam presenteert: Alle 12 Gers / Editie Maart

De beste tracks uit de regio Rotterdam

Tekst: Redactie 3voor12 Rotterdam ,

Elke maand selecteert de redactie van 3voor12 Rotterdam de beste nummers van lokale bands. Je hebt zelf trouwens invloed op deze lijst! Vind je dat een nummer ontbreekt in ‘Alle 12 Gers’ en het nummer staat ook op Spotify? Geef het aan ons door via redactie@3voor12rotterdam.nl en misschien staat dat nummer er binnenkort wel tussen.

HeavyLight – Temper

Hoe volg je succes single “Hey” op? Niet met follow-up “All for me” in ieder geval zegt de band terug kijkend in een eerder interview. Gelukkig is er nu “Temper” waarin HeavyLight zich opnieuw van zijn harde kant laat zien. 

Mayín – Take Us Away

En toen was er ineens het zeskoppige Mayín die deze maand hun eerste videoclip uitbracht. Dit nummer gaat over de waardeloze nachten dat je je verloren voelt. Die momenten dat de realiteit en je hersenspinsels zich in een soort grijs gebied bevinden. 

Do I Know You – Reveal

'Chase the dreams we shared'; Deze band laat op hun tweede EP 'Follow' horen hoe hard ze gewerkt en geleerd hebben op de hogeschool van Rock. Ze slagen met flair laat standout track ‘Reveal’ duidelijk horen. 

Frank Rensen – Focus

Frank Rensen (Rotterdam, 1984), zanger/gitarist voor al uw feestjes. Speelt covers van Beatles en Dylan tot Mayer en Mraz. Sinds kort ook te boeken als singer-songwriter met eigen repertoire. Heeft onlangs een EP uitgebracht die snel mag worden opgevolgd door een langspeler.

Single Horizon van Oliver Alexander

Single Horizon van Oliver Alexander

Oliver Alexander – Horizon

Veel mensen zetten een stip op de horizon; daar willen ze over zoveel jaar staan. Dat heeft Oliver Alexander ook duidelijk gedaan. Een nieuwe muzikale koers en dat heeft een mooi popnummer opgeleverd. 

Standup '69 – Insane

Eindelijk nieuw materiaal (EP 5 x 69) van de winnaars van de publieksprijs van de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Het nummer Insane werd al eerder uitgebracht als videoclip. De band zoekt de middenweg tussen alternatieve, psychedelische en garage rock.

L’Enfant – Marius Aquarius

Dit jaar verschijnt een nieuwe Finding Nemo film. Dit nummer kan zo voor de soundtrack gebruikt worden. Het gaat namelijk over de ietwat bizarre gebeurtenissen van onderwaterheld, huisdier en goudvis Marius. Ondersteund door muziek die doet denken aan Hot Chip.

Mingue – Riverbank

“You touch my soul” zingt Mingue op deze zwoele zomersingle. Je ziet jezelf al helemaal zitten aan het strand met een alcoholische versnapering in de hand. Bedankt Mingue dat je de zomer een paar maanden eerder hebt laten beginnen!

Singel 'Sankofa' van Vieira Nkosi

Singel 'Sankofa' van Vieira Nkosi

Vieira Nkosi – Sankofa

Onze columnist Dichter besprak in zijn column de tweestrijd die sommige rapartiesten hebben om te kiezen tussen het gebruik van old-school beats en het gebruik van meer elektronische dansbeats. Vieira is duidelijk van de oude stempel. Sankofa schijnt in het Ghanees 'Go back and get it!' te betekenen. Vieira got it!

Muisje Muis – Bless My Shit

Achter deze muis gaat Remses Rafaela schuil. Een alleskunner (danser, danscoach, rapper, acteur enz.) Onder het alias Muisje Muis heeft hij begin dit jaar het album “Riba Un Trip” uitgebracht  en ook hierop laat hij diverse stijlen terugkomen. 

Mattheis – Ben m (Original Mix)

Matthijs Verschuure bracht onlangs zijn tweede album uit. Een heerlijk divers technoalbum waar verschillende gaten en hoeken van het genre worden bezocht. Dit nummer sleept je mee op een lome trance-achtige beat. 

Sick Of Stupidity – Bottleneck

Deze 'Alle 12 Gers' eindigen we met een gezellig grindcore nummertje. De heren van Sick Of Stupidity zijn lekker bezig en hebben de komende maanden optredens in Canada en de Verenigde Staten.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam