Tips Metropolis Festival 2016 Tips Metropolis Festival 2016

Goed voorbereid naar het Zuiderpark

, Redactie

Tips Metropolis Festival 2016

Goed voorbereid naar het Zuiderpark

Redactie ,

Heel riskant eigenlijk, andere mensen vertellen wat ze moeten doen. Maar we proberen het hier toch. Om je een beetje wegwijs te maken. Zoals de tv gids (vraag maar aan je ouders wat dat is) vertelt wat er deze week de moeite waard is, geven wij je alvast een kleine routekaart. De weg naar het Zuiderpark moet je wel zelf uitvinden. Als je daar ook tips voor wilt mag je de RET vragen of ze weleens tv gidsen gebruiken.

13:15 Thinkers Stage: The Jerry Hormone Ego Trip

De man hierachter heeft al een behoorlijke wikipedia-pagina achter zijn naam staan. Je kent hem eigenlijk al, ook al weet je dat niet. Om zich heen heeft hij The Tambles staan, een band die twee jaar geleden al schitterde op de Talent Stage van Metropolis.

14:00 Workers Stage: Alex Vargas

Alex Vargas

Alex Vargas

Als je nu pas aan komt zetten op het festival omdat je moe bent van de pre-party kun je meteen lekker wakker worden bij Alex Vargas. Met soulvolle folk die niet bruusk je kater wegjaagt, maar wel harde beats erachter om je meteen op scherp te zetten.

15:45 Thinkers Stage: White

Lekker dansen bij groovy dance rock van White. Aan de overkant van de Noordzee, waar de EU tegenwoordig dus ophoudt, zijn ze al overtuigd. Zelf zeggen ze dat ze beinvloedt zijn door David Bowie en LCD Soundsystem. Als je ze zaterdag al gezien hebt in Rotown kun je natuurlijk ook bij de Britse hiphop van Loyle Carner gaan kijken.

16:30 Workers Stage: Methyl Ethyl

Methyl Ethyl

Methyl Ethyl

Heb je alweer trek in een biertje? Mooi, pak er eentje bij en ga lekker zitten of staan voor Methyl Ethyl. Dromerige indiepop afkomstig uit dezelfde badplaats als Tame Impala. Verwacht alleen geen mega-catchy liedjes, dit is fijnkost voor de liefhebber. Wel hele fijne kost.

17:00 Thinkers Stage: Hælos

Ja natuurlijk kun je ook naar Indian Askin gaan. Je weet toch dat die hartstikke gaaf zijn. Van Hælos moet je nog maar zien of het iets voor jou is. Maar als je dan toch voor ze valt ben je meteen bij een prachtig optreden vol filmische synth-pop vermengt met triphop-percussie en melancholische samenzang. Indian Askin kun je altijd nog zien.

19:00 Workers Stage: Iguana Death Cult

Gelukkig staan deze groteske garagerockers niet op de Thinkers Stage. Je hebt helemaal geen kans om na te denken over dingen. Gewoon keihard op de stevige maar toch ook zeer aanstekelijke herrie concentreren, dan maak je vanzelf de juiste beslissingen die hierbij horen.

Vince Staples / Death Alley

Talentstage Metropolis

Talentstage Metropolis

Oké we geven het toe. We kunnen ook niet kiezen. Niet omdat het op elkaar lijkt, integendeel: we weten gewoon niet waar we aan toe zijn rond deze tijd. Kies zelf maar. Laat je verassen. Of ga even kijken bij de prijsuitreiking van de Talent Stage. Want we hebben ze dan wel niet genoemd, maar daar spelen de ontdekkingen van morgen, die helemaal zelf verdiend hebben daar op te mogen treden.

Afterparty

Jazeker, die is er ook. In Rotown welteverstaan. Een paar acts die op het festival gestaan hebben gaan er hun favoriete plaatjes draaien.

Weet je het nou nog niet, kijk dan even op de site van het festival. Of pak zelf het tijdschema erbij, wat ook wel doet denken aan de tv gids.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam