Herr Zimmerman Festival

Het 10-jarige bestaan gevierd zonder gedonder

Tekst: Mick Arnoldus Foto's: Mick Arnoldus ,

Op het terrein van Lijm & Cultuur, pal aan de Schie, hield Herr Zimmerman zijn eerste buitenfestival. Een schampschot van het noodweer dat in Schiedam straten blank zette zorgde in Delft slechts voor wat welkome verkoeling. Een hele dag onbezorgd dansen op techno: hier was je op het juiste adres.

Fraulien Z en Vitalic

Fraulien Z en Vitalic

Het terrein van de voormalige Lijmfabriek ligt er oogstrelend bij. Er is iets met de combinatie van oude fabrieksgronden en techno. We zien het wel vaker, en het past altijd. Buiten met de rug naar het water staat het busje van Bestemming Onbekend hun platen te draaien. Behalve om te dansen is er ook alle ruimte om even van het zonnetje te genieten. Er wordt gretig gebruik gemaakt van de vele stoeltjes en banken. Met de voeten omhoog of in het gras smaakt je biertje meestal net wat lekkerder.

Voor wie verveeld raakt van luieren in de zon is er genoeg te doen: behalve Bestemming Onbekend heeft House of Boys aan de andere kant van het terrein een indoor stage voor zichzelf. Net als het hoofdpodium in één van de fabrieksruimten. Het grootste gebouw wordt geclaimd door het podium waar Vitalic af zal sluiten. Normaal sluit Fraulein Z alle Herr Zimmerman feestjes af, maar ditmaal is de eer aan de Fransman.

Eerder zijn we in een interview met TanzMan en Fraulein Z al lekker gemaakt voor wat ging komen, en het bleek terecht. De hele dag door worden er op alle podia platen neergelegd die precies doen waar ze voor bedoeld zijn: je aan het dansen krijgen. Ook tijdens de regenbui die overtrekt gaat het feest vrolijk verder. Het is voor Al Ferrox balen dat tijdens zijn set het opklaart en iedereen buiten staat om de zon weer te verwelkomen. Niet verwonderlijk dan ook dat TanzMan na een tijdje rondloopt om iedereen er aan te herinneren dat Fraulein Z begint. Je zou bijna vergeten waarom je ookalweer een kaartje had gekocht.

Als Vitalic begint wordt het buiten langzaam donker, dit keer omdat de zon nou eenmaal ondergaat. Nu bewijst de grote hal waarin we staan zijn waarde nog eens: de ambiance past uitstekend bij de techno en electro die we voorgeschoteld krijgen. De veteraan Vitalic draait vanavond lekker stevig, zodat iedereen het stof van zijn kleren kan dansen wat zich buiten ondanks de regen heeft opgehoopt. TanzMan en Fraulein Z vertelden ons dat ze hier mee door blijven gaan zolang het leuk blijft. Vandaag zullen ze in ieder geval genoeg moois hebben gezien om nog jaren op voort te borduren.

Vitalic @herrzimmerman

Vitalic @herrzimmerman