Fotoverslag: PopUp010: Je kunt het dak op!

Geslaagd openlucht concert met HeavyLight en The Yukon Club

Foto's & Tekst: Dutch Shiva ,

Afgelopen vrijdag stond het dak van restaurant Las Palmas aan de Wilhelminakade in Rotterdam vol met muziekliefhebbers. PopUp 010 had in samenwerking met de Rotterdamse Dakendagen weer een aantrekkelijk popevenement georganiseerd en het was dan ook stijf uitverkocht. De line-up bestond uit twee aanstormende Nederlandse bands; het Rotterdamse HeavyLight en The Yukon Club.

Met de indrukwekkende skyline op de achtergrond trapt HeavyLight af voor een heerlijke avond. De band omschrijft zichzelf op hun Facebookpagina als een ‘progressieve melodieuze symfonische indie pop rock’ band. Het enige wat daar nog aan ontbreekt is ‘met tomeloze energie’. Een band die je overal neer kunt zetten, kleine zaal, grote zaal of op een dak, en ze maken er een rockfeestje van. 

Bij het invallen van de schemering was neemt The Yukon Club het stokje over. Hun electronische indiepop is aanzienlijk meer ingetogen dan de high energy rock van HeavyLight, maar indringend genoeg om moeiteloos overeind te blijven. Het dansbare karakter van hun muziek maakte hier en daar zelfs de voetjes los, terwijl anderen relaxed luisterden onder het genot van een lekker biertje.

Kortom, de leuze ‘je kunt het dak op’ was in dit geval een prima advies.