Apollo dropt tweede EP

Rotterdamse hiphop met een donker randje

Tekst: Kees-Jan Visser ,

Rotterdam is cool. Dat wisten we al, maar wordt weer bevestigd als je de clip van Demain Le Monde van de Rotterdamse hiphopper Apollo bekijkt. Het nummer staat op zijn half augustus verschenen gelijknamige tweede EP.

Rotterdams klinken de titeltrack en de vijf andere nummers op Demain Le Monde overigens niet. Voor zover hiphop Rotterdams kan klinken. Apollo (Sander van Kleef) laat zich inspireren door Britse grime-artiesten als Skepta en JME. Donkere, boze raps van gangsta’s uit de UK. De beats variëren van loom en kaal tot gejaagde breakbeats. Ook bij Apollo. Bij hem gaan de teksten alleen niet over de ‘struggles’ in een achterstandswijk. “Demain Le Monde beschrijft de periode tussen de release van mijn eerste EP en het maken en releasen van de tweede. De valkuilen, de deuren die worden geopend en de verscheidene connecties die worden opgedaan”, zegt hij erover.

Het risico is natuurlijk dat je als Nederlandse rapper dan net-niet ‘ghetto’ genoeg klinkt. Apollo is een lenige rapper en springt ook redelijk behendig over die valkuil heen. Soms met de hakken over de sloot (‘Blowin Up’), dan weer met atletisch gemak (‘No Fucks Given’, feat. Jarred). Maar verder geen zorgen. Rotterdam blijft cool.

Kijk hier de clip van de titeltrack.
De EP is verkrijgbaar in iTunes.