3voor12 Rotterdam presenteert: Alle 12 Gers / Editie Juli

De beste tracks uit de regio Rotterdam

Tekst: Redactie 3voor12 Rotterdam ,

Elke maand selecteert de redactie van 3voor12 Rotterdam de beste nummers van lokale bands. Je hebt zelf trouwens invloed op deze lijst! Vind je dat een nummer ontbreekt in ‘Alle 12 Gers’ en het nummer staat ook op Spotify? Geef het aan ons door via redactie@3voor12rotterdam.nl en misschien staat dat nummer er binnenkort wel tussen.

De Likt - Bloed aan de Muur

Nieuwe Serious Talent van 3fm! Met de nieuwe single Bloed Aan De Muur die je kent van de tekst: Foute Vrouw, Doe Je Nou.  In die strakke broekjes uit de videoclip van Ja Dat Bedoel ik, crowdsurft frontman en energiebom Jordy Dijkshoorn aka Simon zich een weg naar vele festivals. En ze staan op het festival waar ze graag willen staan: Lowlands! De week voor Lowlands zijn ze tevens te bewonderen op het Blijdorp Festival. Voor komend weekend zoekt de band nog figuranten in de nieuwe videoclip.

St Solaire - Did You Know

De Volkskrant en 3voor12 pikten St Solaire op na Where The Wild Things Are.  Haevn, de Popronde-hit van vorig jaar, neemt de band ook mee op tour. St Solaire gaat de week voor Once Upon A Time In The West (26 t/m 28 augustus) heel het land alvast plat spelen. In 48 uur spelen ze 40 shows in alle popronde steden en eindigen ze in thuisstad Rotterdam. Om dat en hun nieuwe single mogelijk te maken, kunnen ze nog wat hulp gebruiken. Zie: https://www.voordekunst.nl/projecten/4816-40shows-o-48hours-o-40cities

Kaascouse - Je Favoriete Nietsnut

Gezien op het Eendracht Festival.  Kaascouse is de winnaar van het programma The Next MC (BNN). Met humor en scherpe teksten. Goede beats, lekkere rhyms en sterke refreinen. Op facebook lezen we dat het Kaascouse-time is met een nieuw Management en website.

Steff - Woo Hah

Als zoethoudertje tot de volgende echte videoclip kwamen ZwareJongenz Records met deze track van Steff. Naar eigen zeggen 'een hommage aan jeugdhelden Ol' Dirty Bastard en Busta Rhymes, beiden zeer eigenzinnige rappers die zich wisten te onttrekken van iedere regel binnen de rap of muziek in het algemeen'.

Crying Boys Cafe - The Road

De boys van Crying Boys Cafe gaan lekker. Samen met The Jerry Hormone Ego Trip hebben ze getekend op Excelsior Recordings. Binnenkort zullen ze in Paradiso het nieuwe album releasen. Aanstaand weekend kun je de band samen met bijvoorbeeld Iguana Death Cult zien op Duizel in het Park in het Vroesenpark.

JC Thomaz & His Missing Slippers - Over Me

Een kolkend feest noemt Muzine het optreden van JC Thomaz & His Missing Slippers op het Rotterdamse Eendracht Festival. De show van Jc Thomaz met 2 drummers, midden in de zaal zullen velen zich nog lang heugen.

Beach Coma - Rocket Baby (Lift Off)

Stijg op met de nieuwe videoclip van Beach Coma! Garage Rock / Blues Punk met toetsen en een vrouw op de tweede stem. Allemaal als opwarmer voor het nieuwe album dat komt in 2017. Hou die band in de gaten!

Terilekst ft Big2 - Wederzijds Respect (Phoenix Remix)

Open brief over meer wederzijds respect. Aan de ene kant hoe politie agenten je niet zien staan vanwege je huidskleur en aan de andere kant mensen die meeleven met hun eigen land maar een paar vluchtelingen boeit je geen fuck. 

Urban Distortion - Talking In Your Sleep

Talking In Your Sleep is zo'n nummer dat je het liefst een paar keer achter elkaar hoort. Op het Eendracht Festival pakten ze de zaal in en lieten zien waarom meer mensen deze band moeten checken. De zanger speelt met het publiek als een charmantere versie van Iggy Pop. 

The Cosmic Carnival - Unicorn

Als je The Rolling Stones zo naar eigen hand zet, ben je een goede band. The Cosmic Carnival laat tijdens de Rotown Summer Sessions zien hoe je dat doet. Samen met Friends of the Family heeft The Cosmic Carnival het festival Once Upon A Time In The West opgericht en veel toffe bands naar de Keilewerf gelokt aan het eind van deze maand (26t/m 28 augustus).

Raise the Ace

Een van de Rotterdamse bands om in de gaten houden. Net klaar met de Herman Brood Academie, en lekker bezig. De band krijgt het publiek aan het dansen en speelde een strakke en dynamische set bij de releaseparty in april.

Sevdaliza - Amandine Insensible

Zo dan. Sevdaliza doet het lekker. Deze Iranese Rotterdamse staat mooi geprogrammeerd op Pukkelpop. Donderdag om 21:35  op het podium voor spannende nieuwe acts. Eerder stonden er al lange rijen stonden bij het Amerikaanse showcase festival South By South West.