Concertverslag: Raise The Ace Rotown

Raise The Ace presenteert hun EP 'Boskopu' in een goed gevulde Rotown

Tekst: Thomas Harteveld Foto's: Paul Meijer ,

Raise The Ace is ambitieus. De vijf man sterke Hard Funk band wil de meest energieke band van Rotterdam worden. Bij de EP release in Rotown laten ze zien of ze dat in huis hebben. Het publiek danst, de nummers zijn dynamisch & strak gespeeld en bij de afsluiter (tevens single) Walk My Way ontstaat er zelfs een pit.

Raise The Ace @ Rotown

Raise The Ace @ Rotown

De aanloop naar de EP release is al fijn, Raise The Ace was publieksfavoriet te zijn tijdens de voorrondes en bereikt zo de finale van de Band Boost. De 5 heren laten tijdens hun EP release zien dat ze deze plek waard zijn. Het publiek in Rotown staat al snel vooraan te dansen op de Funk met harde, alternatieve rock en Rap. Bij de cover van de Rotterdamse held Def Rhymzs 'Schudden' zakt & schudt het publiek graag mee. Waarna zanger JP Fisher verklaard dat het belangrijk is om te schudden met die billen.

Voor de releaseshow heeft de band speciaal saxofonist Tjalling Oosterhuis van coverband Mag Het Wat Zachter er bij gevraagd. De band lijkt in de momenten waarin ze het samenspel met Tjalling aangaan net dat beetje extra te hebben. De gitaarsolo's smaken naar meer. Een funky bass, nét even een drumfill die het nummer dat beetje extra geeft, deze band heeft heel wat in z'n mars. Zanger JP is zo'n frontman die het net even anders doet met zangspraak & rap. Met z'n dansmoves en bewegingen is de zanger een eyecatcher. Als de band zo door gaat hebben ze inderdaad alles in huis om hun streven, de meest energieke band van Rotterdam te worden, te behalen.

https://www.instagram.com/p/BEHZ8loGr9M/