Een zegen voor de avontuurlijke muziekliefhebber Een zegen voor de avontuurlijke muziekliefhebber

Plaatrecensie Kalulu - Hoax

, Tekst: Kees-Jan Visser

Een zegen voor de avontuurlijke muziekliefhebber

Plaatrecensie Kalulu - Hoax

Tekst: Kees-Jan Visser ,

De naam KALULU klinkt als die van een tropisch eiland in de Stille Zuidzee. Mis. Het is een Rotterdamse band die op 21 april een fascinerende debuutplaat presenteert in WORM. Met de dubbele single Not Our House/Hoax werd al een smakelijk voorproefje gegeven van het album. Maar er valt nog veel meer te beleven op Hoax.

Constante in de dertien nummers op Hoax is het kenmerkende stemgeluid van frontvrouw Marinka Stam. In de studio van producer Sam Jones verzamelde ze een zeskoppige band om zich heen en kwam ook nog eens een hele stoet gastmuzikanten opdraven. Hoe sterk en eigen die stem is, is al te horen op eerdergenoemde single. Hoe wendbaar hij is, is te horen op de rest van het album.

Het gaat namelijk alle kanten op op Hoax. Van klein en teder tot ruig en rockend. En dat vaak binnen één liedje. KALULU houdt niet van hokjes en trapt de wandjes ertussen dan ook met enthousiasme en veel muzikaliteit omver. Een probleem voor hokjesplaatsende recensenten en luisteraars. Een zegen voor de avontuurlijke muziekliefhebber.

De single is goed gekozen. Het is één van de hoogtepunten van het album. Maar bijvoorbeeld ook Carve My Heart In Stone, een duet met Okke Punt (finalist De Beste Singer Songwriter 2015), echoot nog lekker lang na in je hoofd. Net als het langzaam aanzwellende openingsnummer It’s Already Dark.

Hoax is geen hoax. Hoax is echt en oprecht. Een luisterplaat waar je nu en dan aangenaam bij opveert.

Het release-feestje is op 21 april vanaf 20.00 uur in WORM, Boomgaardsstraat 71, Rotterdam. Naast KALULU treden ook Carmen Forbes en Delouise op. Entree: 5 euro.

www.kalulumusic.com
www.facebook.com/kalulumusic
www.twitter.com/kalulu_music 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam