3voor12 Rotterdam presenteert: Album van het jaar

Bekendmaking Shortlist 2015

Redactie 3voor12 Rotterdam ,

Na de selectie voor de ‘longlist’ voor beste album van het jaar, had de redactie deze week de taak om de albums voor de ‘shortlist’ te kiezen. Ook in deze week kregen wij weer te maken met vele pogingen tot afpersingen, omkopingen en andere manieren om ons te dwingen (te gruwelijk om hier te beschrijven) om bepaalde albums te selecteren voor deze eindlijst.

Maar, zoals je van ons gewend bent, hebben wij ons gebaseerd op objectieve criteria, die getoetst zijn door de notaris, en zo hebben wij de volgende albums geselecteerd voor de ‘shortlist’:

The Afterveins – Showers

The Bullfight – La Chasse

David & The Circumstances – This Part Of Me

De Dood – De Titelloze Eerste

Half Way Station - Dodo

De Likt– De Likt

NoizBoiz – Oase

Rats On Rafts – Tape Hiss

 

Eén van bovenstaande albums wordt dus 3voor12 Rotterdam Album van het Jaar 2015! En welk album dat wordt; dat bepalen jullie door te stemmen in de ‘twitter-battles’. Op vrijdag 11 december 14.00u vindt de loting plaats voor de kwartfinale (live te volgen op https://www.facebook.com/3voor12rotterdam/) en wordt bekend welke artiesten het in deze ronde tegen elkaar gaan opnemen. Vanaf maandag 14 december gaat er elke dag een ‘battle’ plaatsvinden (kwartfinales 14 t/m 17 dec, halve finales 18/19 dec). Artiesten kunnen aankomend weekend dus nog in trainingskamp om de achterban te mobiliseren. De uiteindelijke finale is op 21 december en een dag later is de winnaar bekend. Nog mooi op tijd voor kerstmis dus. Wij zijn zeer benieuwd.

 

Let's get ready to rumble!