Stukafest Rotterdam presenteert: Nele Needs a Holiday

Hét studentenfestival van Rotterdam maakt tweede artiest bekend

Tekst: Vivian Kouwenhoven Foto's: Nele Needs a Holiday ,

“I love you, but I google other people. I love you, but I google them and friend-request them too.” Het zijn teksten uit de pen van de frontvrouw van de Belgische band Nele Needs a Holiday. Bijgestaan door twee bandleden zal ze tijdens Stukafest Rotterdam 2016 haar liedjes over alledaagse tragedies spelen: over het lief dat je lief niet meer is, over de school waar je werd buiten gegooid, over vieze kerels die je lastigvallen op straat, over wakker worden en je die zéér subversieve danspassen van de voorbije nacht vaagweg herinneren... Met klaterende backings, een flinke portie "shalala", grappige en clevere teksten en opzwepende ritmes bezorgen ze je een instant vakantiegevoel. Ze brengen muziek die omschreven kan worden als gemene pop, akoestische punk of nieuwe zakelijkheid. Verwacht humor, zelfspot en herkenning.

Op donderdag 25 februari 2016 zal het zover zijn; dan is Rotterdam in de ban van Stukafest! Tijdens Stukafest zijn studentenkamers, die doorgaans bekend staat als smoezelig hokje vol vieze sokken, uit elkaar vallende studieboeken en aangekoekte gasfornuizen, omgetoverd tot podia voor opkomend talent en diverse artiesten. Van film tot spoken word, van poëzie tot dans, en natuurlijk verschillende muziekgenres en dat alles in studentenkamers. Het is een studentenfestival waar je bijna bij de artiesten op schoot zit, of andersom. En dat is precies wat Stukafest zo bijzonder maakt!
In elf studentenkamers in Rotterdam West zullen evenzoveel acts drie maal een half uur optreden. Jij kunt drie door jou gekozen optredens bijwonen, zittend tussen de scheefhangende kast, de bedbank en het in een dronken bui meegenomen verkeersbord aan de muur van een medestudent.

Het festival wordt traditiegetrouw afgesloten met een spectaculair eindfeest in Rotown, waar artiesten en gasten samen komen. Misschien maak jij wel een babbeltje met de frontvrouw van Nele Needs a Holiday!

Kaartverkoop
Het festival zal tijdens de avond van donderdag 25 februari 2016 plaatsvinden. De kaartverkoop hiervoor start op 4 januari 2016. Wanneer je de tickets bestelt kun je zelf jouw avondprogramma betreft acts samen stellen. Er zijn drie rondes, dus elke act treedt drie keer op. Wees er snel bij, want populaire optredens kunnen snel uitverkocht raken! Stukafest zal afgesloten worden met een afterparty in Rotown, het heuse Stukafeest.
Het programma van Stukafest wordt gekenmerkt door een eigenzinnige, afwisselende combinatie van bekend en onbekend talent. Deze selectie van o.a. cabaret, muziek, dans, theater wordt in iedere stad afzonderlijk gemaakt door de stedelijke besturen van Stukafest.

Kaarten zijn vanaf 4 januari 2016 online verkrijgbaar via www.stukafest.nl. Voor meer informatie