Plaatrecensie Pip Alblas - Just the Intro (EP)

Zangeres zit nog te veel in zoete lieve schulp

Tekst: Fabienne Poot ,

Met al het zoete van Sinterklaas en Kerst op komst is er nu een artiest opgestaan die alles nog veel zoeter maakt met haar zelfgeschreven liedjes. We hebben het hier over de 19 jarige singer-songwriter uit Gouda, Pip Alblas. Ze was deelneemster van het welbekende programma ‘The Voice of Holland’ en nadat ze de liveshows verliet, besloot ze door te gaan met muziek maken. Het resultaat is gloednieuwe EP ‘Just The Intro’.

Als Jason Mraz en Ilse de Lange een kind hadden gekregen, dan was Pip Alblas het resultaat geworden. De EP bestaat namelijk uit vijf eenvoudige gitaar liedjes met daarop de onschuldige engelenstem van Pip. De nummers kabbelen rustig door de kamer heen. Opener ‘Hey Little Monkey’, is een vrolijk nummer dat je zo onder een schattige reclame met een paar leuke baby’s of een  verliefd stelletje kan zetten. Het nummer wordt afgewisseld met het wat droevige ‘Where I Feel “Okay”’.  De EP laat hierdoor een divers geluid horen

Bij de nummers zoals ‘Proof’ en ‘Blame It All On You’ hoor je dat de zangeres ook uit de lieve schulp kan komen. De gitaren worden iets rauwer en de stem wat luider. Dit zijn eigenlijk de nummers waar Pip Alblas het best tot haar recht komt als zangeres; hier zit er lekker veel power in! Door deze nummers blijft Pip een talentvolle singer-songwriter om in de gaten te houden.