Speciale editie PopUp 010 i.s.m. de Rotterdamse Dakendagen

The Slow Show en Half Way Station ergens op een dak in Rotterdam

Redactie 3voor12 Zuid Holland ,

Exclusief voor PopUp 010 komt op zaterdag 13 juni a.s. de Britse band The Slow Show naar Nederland voor een sessie in kleinschalige setting, ergens op een dak in de Rotterdamse binnenstad. Ook Half Way Station uit Rotterdam treedt deze avond op. De tiende editie van PopUp 010 wordt georganiseerd in samenwerking met Rotterdamse Dakendagen dat van 11 t/m 14 juni plaatsvindt op tientallen daken in dé hoogbouwstad van Nederland. PopUp 010 vindt plaats op één van die daken waarbij bezoekers niet alleen kunnen genieten van twee bijzondere bands, maar ook van een waanzinnig uitzicht.De uit Manchester afkomstige The Slow Show maakt door Amerikaanse folk beïnvloede popmuziek waar liefhebbers van Elbow, Tindersticks en The National wel raad mee zullen weten. In maart verscheen hun eerste album White Water dat zeer goed werd ontvangen. De band speelde in Europa al voor uitverkochte zalen en was in Nederland eerder te zien tijdens Eurosonic. Speciaal voor PopUp 010 komt de band in stripped down bezetting naar Rotterdam voor een sessie.

Half Way Station heeft een heel herkenbare stijl vol elektrische gitaren, psychedelische synths en folky sound van zangeres Elma Plaisier. De Rotterdammers timmeren hard aan de weg; met vele (festival)shows in heel Europa achter de rug en een tweede album in het verschiet lijkt een doorbraak naar het grote publiek een kwestie van tijd.

PopUp 010 & de Rotterdamse Dakendagen
PopUp 010 organiseert kleinschalige concerten op onverwachte plekken in de stad en werkt daarbij graag samen met gelijkgestemde initiatieven en organisaties. Voor deze editie van PopUp 010 wordt samengewerkt met de Rotterdamse Dakendagen. De Rotterdamse Dakendagen is een feestelijke ontdekkingsreis naar de daken van de stad en laat bezoekers Rotterdam ervaren als nooit tevoren. PopUp 010 programmeert elke editie op onverwachte locaties en laat het publiek muziek op een nieuwe manier beleven. De Rotterdamse Dakendaken en PopUp 010 vormen daarom een perfecte match.

Datum: zaterdag 13 juni
Aanvang: 20.00 uur
Tickets: €12,50 (excl. servicekosten) www.rotterdamsedakendagen.nl en www.popup010.nl
Locatie: exacte locatie wordt op het laatste moment bekend gemaakt (pop-up).