Line-up Metropolis Festival 2015 compleet

Ezra Furman, Half Way Station, Too Many Zoos op affiche

Tekst: redactie 3voor12 Zuid-Holland ,

Met de toevoeging van Too Many Zoos, Die Nerven, Black Honey, Sevdaliza, Goodnight Moonlight, Original Dub Radix én een nog geheime headliner, is de line-up van Metropolis Festival 2015 compleet. De 27e editie vindt plaats op zondag 5 juli in het Zuiderpark te Rotterdam en is zoals altijd gratis toegankelijk. Naast het hoofdprogramma, wordt er ook een talentenpodium verzorgd.

Update 10-6:

Too Many Zooz (US)
"The hottest thing in NYC music", aldus The New York Post. Trompet, Baritonsax en percussie, samengeknepen tot een flinke portie brasshouse.
 
Die Nerven (DE)
No-wave slash postpunk uit Stuttgart, deden het goed op Eurosonic. Worden hoofdzakelijk geprezen als live band.
 
Black Honey (UK)
Rechtstreeks uit de woestijn geplukte garagerock, gebracht door een jong gezeldschap uit Brighton. Inclusief psychedelisch jaren zestig tintje.
 
Sevdaliza
Rotterdamse bekende met internationale allure. Doet het eindelijk overal ter wereld goed na jaren knokken. Hese zang met zware basslijnen, leunend op hiphop en verleiding.
 
Goodnight Moonlight
Op je zeventiende op het hoofdpodium van Metropolis: het is er niet veel gegeven. Rotterdammer, lo-fi popmuzikant, pas een zomer bezig. Er zitten inmiddels alweer twee EP's op voor Jasper Boogaard.
 
Original Dub Radix: Masego Soundsystem
Reggae / dub soundysteem collectief uit de Havenstad, timmeren inmiddels alweer zo'n even jaar aan de weg. Halen hun inspiratie uit de klassiekers en gaan het zeker goed doen in de Rotterdamse juli-zon.

 

Update 30-4:

ANTEMASQUE.
Op hun titelloze debuutalbum dat eind 2014 verscheen hoor je de gekheid van The Mars Volta en de intensiteit van At the Drive-In terug.

Ezra Furman
Staat bekend om zijn doldwaze, aanstekelijke garagerock. Ten opzichte van collega's Ty Segall en Mikal Cronin kiest de charismatische Amerikaan een traditionelere aanpak

Tourist LeMC
Ook wel alleen Tourist genoemd, is een kleinkunst-hiphop artiest uit Antwerpen. Zijn grootste muzikale invloed is de Franse hiphopscene van eind jaren negentig.

Vintage Trouble (US)
De leden van het classy viertal Vintage Trouble delen een liefde voor traditionele soul en rhythm & blues muziek, maar ook voor de opnametechnieken van toen die dat karakteristieke geluid mogelijk maken.

Half Way Station
Met hun elektrische gitaren, drums, psychedelische synth-drones en de energieke en dromerige stem van zangeres Elma Plaisier neemt Half Way Station je mee naar verlaten oorden.

Eerste namen 16-4

Glass Animals (UK)
Psychedelisch elektronicaviertal Glass Animals leverde in 2014 met het album Zaba een van de beste debuutplaten van het jaar af.

Meridian Brothers (CO)
De Colombiaanse cultband Meridian Brothers verkent de rekbaarheid van uiteenlopende Latijns-Amerikaanse genres als tropicalia, merengue en cumbia en overgiet deze met prettig gestoorde psychedelische grooves.

All Tvvins (IE)
De Ierse band All Tvvins maakt synth-pop met vervormde vocale effecten, gitaren die klinken als vintage synthesizers, tropische pop ritmes en heerlijke drums.