Voor ze bekend waren hebben veel bekende Nederlandse artiesten meegedaan aan de Popronde. Denk aan Chef' special, Froukje, Jeangu Macrooy, Gian, Meau, Kensington en De staat. Ook kan je er ieder jaar je nieuwe favoriete acts te ontdekken die bijzonder toffe muziek maken op bijzondere locaties als een servieswinkel, De Markthal en hotels. Het is allang niet alleen meer de pop, indie en punk die je mogelijk verwacht en zeker in Rotterdam vind je ook goede hiphop, electro, eigenzinnigere acts en metal.  

Ikiga

Ieder jaar zijn er bands die al hype hebben opgebouwd. Ook worden er artiesten ontdekt tijdens de Popronde. Als wij ons geld mogen inzetten op een band die ontdekt wordt door het grote publiek tippen wij Ikiga. Een ideale band om de energie op te voeren op festivals voor de dansers en moshpits. Met een vrolijke ondertoon en catchy nummers. 'Wanna Go Up' kan zowel voor dansers als moshpits zorgen, meegezongen worden en in je hoofd blijven hangen. 'I Need It' (for myself) is een ander fijn nummer dat blijft hangen. Ze spelen om 19:15 in Brewpub Outpost. Een nieuwe alternatieve locatie met de ingang achter het stadhuis.

Fiep gaat hard en is ook een act die je mogelijk kan waarderen als je Ikiga leuk vind. Net als Sophie van Hasselt met al minstens 3 ijzersterke nummers als Bad Trips, My House Is On Fire en Eat My Brians. Uit Rotterdam hebben we dit jaar Poodle in de Popronde. Hopelijk kunnen oud-Popronde acts als Eut, Tape Toy en Pom helpen met optredens. Wij willen meer!   

Oliver Pesch

Oliver is zo'n act die in sommige kringen al is ontdekt. Met een kleine radiohit met Shelly (Lollapalooza) bij Radio 2, Kink, 3FM en Veronica. Bovendien al geboekt op Noorderslag 2023. Ideale act voor de roots liefhebber van bijvoorbeeld DeWolff, Dawn Brothers, Elephant. Fijne liedjes van Oliver met een Rotterdamse roots. Hier zit nog veel meer potentie in zit. Bij zo'n stem vergeet je alles om je heen. 

Bumble B. Boy

Bumble B. Boy is zo'n act voor de liefhebber van net wat andere muziek die toegankelijk genoeg is om de hele zaal mee te krijgen. Benieuwd hoe dat gaat in de Markthal. Ook Hugo Remmen en Huub Prins in Roodkapje kan je dan mogelijk waarderen

3voor12 Gelderland over Bumble B. Boy: 'chaospunk die goed geluisterd heeft naar bands als Tropical Fuck Storm, maar evengoed de kwinkslag van een David Byrne heeft. Bumble B. Boy heeft alles in huis om Nijmeegs nieuwste rocksensatie te worden.'

Mystic

Hiphop liefhebbers komen dit jaar goed aan hun trekken bij de Popronde. En zeker ook dit jaar in Rotterdam! In de middag kan je los in Vibes bij BrooksJourney, 3voor12 Talent Mystic (aanrader), Just Big Hills (meer triphop) en Zulu Green waar we fan van zijn geworden na het zien van de video op haar Popronde profiel. In de avond onder meer in Theater Rotterdam bij Duimalot en Hugo Remmen in Roodkapje. 

Popronde 2022: deze 9 acts overtuigden in 10 minuten over Mystic . 'Het liedje: Bij 'Wifey' mag het publiek meedoen en breekt het ijs definitief voor Mystic.'

Solomon

Luister en praat vooral niet bij dit optreden maar ga naar buiten, want als je echt luistert kan je echt prachtige muziek ontdekken. Hopelijk wordt het normaler voor artiesten om van tevoren te vragen of je stil blijft en dat het publiek iemand vraagt om buiten verder te praten, maar dat heeft Solomon niet nodig want als je praat tijdens het optreden van hem is er iets met je mis.

Solomon's stem raakt! Hij is ontdekt door Kink en terecht. Goede stem, liedjes en Editors achtig. Hij staat al op Noorderslag. Kunnen we meer fijne muziek krijgen en meer aandacht voor Solomon?

Reformist

METAL! Het metal podium van Rotterdam genaamd Baroeg heeft geholpen om een moddervette avond in Bar3 naast Rotown neer te zetten bij Popronde Rotterdam. Lang niet overal krijgt de metal zoveel aandacht en ook niet bij de Popronde, maar gelukkig wel bij Bar3. Een fijne plek voor alternatievelingen, bandleden en zeker ook metalheads met programmeur Gijs van de bands Ache en Lijkschouwer uit Rotterdam.

  • Ze beginnen met Baardvader met een ijzersterk, nieuw album met 'Pray'  voor de stoner rock liefhebber.
  • Radeloos///Ziedend maakt indruk met een slepende post-metal waar je de liefhebber van Roadburn en Soulcrusher voor wakker wilt maken.
  • Reformist is een van dé metalcore acts van dit moment en zien we nog wel op Jera on Air verschijnen. Met ook Rotterdamse inbreng van zanger Freek en bassist Vincent. REFORMIST - 'Rebuild' moet alleen nog ontdekt worden door klimaatactivitisten en metalcore liefhebbers, want je wilt keihard mee zingen met 'We have to power to rebuild this planet'.
  • Mountain Eye heeft de alternatieve metal zo goed in de vingers dat fans van Linkin Park, Slipknot, Korn, Mudvayne en Disturbed meer van de band willen. 'Misery' overtuigt. Het nieuwe album laat horen dat de productie gegroeid is. Dit zou niet misstaan als supportact voor grote acts. Klaar voor de moshpit en om te headbangen? 

Marathon

Post-punk leeft op met heel actieve fans! Left of the Dial festival liefhebber, hier moet je zijn. Marathon heeft een 3voor12 sessie gedaan en een nummer officieel uitgebracht maar dat overtuigt meer dan genoeg om ze laat op de avond te zien in Roodkapje met het nodige duw- en trekwerk. 

Ze spelen in Amsterdam met Tramhaus.Tramhaus uit Rotterdam is uit de startblokken geschoten en speelt inmiddels al vaak in het buitenland. Ze hebben net de grootste show tot nu toe in de Maassilo aangekondigd met de nieuwe EP Rotterdam net uit waarvoor de releaseparty in Rotown binnen 3,5 dag uitverkocht en er 100 man kaarten zoeken. Mogelijk heb je met Marathon je nieuwe favoriete band te pakken.

Klein puntje van kritiek voor veel meer artiesten: de bandnaam is vrij moeilijk te googlen vanwege een zekere vorm van hardlopen voor 42 km en een beetje, maar als je kijkt op het Popronde profiel kijkt vind je alle links. Voor bands is het toch ook in het voordeel als je beter vindbaar bent, dus waarom denken bands er zo weinig aan om bijvoorbeeld een extra letter toe te voegen aan wel heel vaak voorkomende woorden. 

Faske

Nederlandstalig is het helemaal. Met Froukje en Meau als grootste voorbeelden die ook mee hebben gedaan met de Popronde. Babs is al een favoriet van 3fm / 3voor12 met quuer-anthem live met queer anthem 'Die/Hun' . Faske werkt samen met de songwriter van Goldband en laat dat nou de Nederlandstalige band van dit jaar zijn! Met de Popronde op zak raakt de band echt ingespeeld en dit verwachten we volgend jaar op de grotere podia met een nieuwe hit. Nu al veel streams op spotify op veel nummers. Dansen en meezingen optioneel.

Daniel Nolet

Daniel Nolet heeft zich met corona nog niet zo kunnen bewijzen buiten Codarts kringen. Een pop act uit Rotterdam om te gaan volgen, want het is goede pop met een melancholische inslag. Het pakt je aandacht!

Joshua van Chef’special is zijn grote neef. De debuutsingle 'Go Back' is een vrolijk makend pop nummer met een scheut melancholie. Het is goed geproduceerd en het refrein blijft na meerdere luisterbeurten hangen.  

Daniel Nolet - Go Back (Live At Radio 2)

Cavolo Nero

Als er een wens is, is het dat er meer reggae, soul en wereldmuziek te horen valt bij Popronde Rotterdam. De Baron (balkan beats) zou het bijvoorbeeld goed kunnen doen.

Cavolo Nero is de act om bij te dansen in de Doelen studio. 'Geïnspireerd door acts als Nu Genea, Khruangbin en Jungle By Night maken ze moderne Afrobeat gemixt met psychedelica en synthesizers.'

Shaemless

Punk en garage rock! Bij de Popronde kan je er al jaren goed op gaan. Cafe de Zondebok op de hoek van de Witte de With heeft ook dit jaar weer goede acts met Shaemless, Great Joy en Rats and Daggers. In nieuwe locatie Kaapse Will'ns op de Nieuwe Binnenweg hebben ze ook Wasted Youth Club.

Favoriet is Shaemless. Als je het luistert wil je thuis al beginnen te dansen, moshen en headbangen. Ze verdienen meer aandacht!

Frequenzy neemt ook op rond Popronde Rotterdam in Mojo Dojo met Wasted Youth Club en Johnny Loves Me. Dat kan je later terug kijken op het youtube-kanaal met ook andere goede live-sessies.  

Terence Goodmann

Spits je oren. Poezië/woordliefhebbers willen Terence Goodmann niet overslaan! Met fijne beats en een fijne stem, verwachten we helemaal ingepakt te worden. Aanrader! 

Jaro

Motel Mozaique liefhebber, je weet waar je naar toe wilt! Jaro refereert aan refereert aan acts als Tame Impala, Thom Yorke, Weval en Moderat.

De avontuurlijke electronica liefhebber vind mogelijk ook Tycho Ulta, Luc Putjens, Blondeau en Kiwi Club tof bij de Popronde Rotterdam. 

Boaz

Boaz is zo'n act die je ontdekt door het te luisteren. Fijne rock'n'roll / soul en goede stem. Genoeg aandacht van Radio 2. Nu nog de liefhebber die hem ontdekt en we zien hem richting het fesitval van Johan Derksen gaan.

Cafe Steijn is nieuw als Popronde Rotterdam locatie en lijkt op de kaart wat verder te zitten maar vanuit de Nieuwe Binnenweg ben je er binnen 5 minuten op de fiets en je wilt er naar toe voor Boaz

Sophie van Hasselt

Sophie van Hasselt heeft al minstens 3 ijzersterke nummers als Bad Trips, My House Is On Fire en Eat My Brian. 

Meer informatie:

Op de site vindt je meer informatie over de acts, het tijdschema en alle andere zaken die je wilt weten

Tijdschema: https://www.popronde.nl/steden/rotterdam

Vanaf 1 december tot 1 maart kunnen artiesten zich aanmelden (informatie). De laatste jaren zijn Rotterdamse artiesten goed vertegenwoordigt. Het idee is dat artiesten kunnen ontdekken wat het is om meer te spelen en nieuwe mensen ze kunnen leren kennen