Ieder jaar kiezen we met 3voor12 een handvol kersvers talent voor rondreizend festival Popronde: veertien namen die je móét checken. Dit zijn ze, de acts die komend jaar de 3voor12-podia op de Popronde zullen platspelen.

3voor12: 'Knikkende knieën en een buik vol vlinders: er zit nogal een romantisch randje aan de mellow, soulvolle hiphop van Josimar Gomes, maar hij rapt evengoed over ‘The Black Experience’. Live mist–ie geen tel, ook niet als hij slechts wordt begeleid door een enkele gitarist.'  

Hier vind je meer live-beelden 

Ergens op het randje tussen genialiteit en slap geouwehoer zit Le Motat. Zegt–ie zelf. Tato Wesselo is zoon van Theo Wesselo, dus het absurdisme heeft hij met de paplepel ingegoten gekregen. Zijn EP maakte hij met de producer van Figgie en Real Derek. Hijgen, dansen, sjansen op lekker rafelige Nederlandstalige indiepop.

De Rotterdamse zangeres Philippine Corporaal hoort tot de generatie van Taylor Swift en Kacey Musgraves, die een countrysnik volledig vanzelfsprekend combineert met een modern, strak popgeluid. Fun fact: ze is de huisgenoot van 3voor12-favoriet Froukje. Zou de muzikaliteit daar uit de kraan komen? 

3voor12 Talenten bij de Popronde

Bij de Popronde is er in iedere stad een 3voor12 podium. Daarnaast kan je natuurlijk in het programma-boekje kijken waar het 3voor12 stempel bij staat. 

Bekijk de hele Popronde selectie hier