Ieder jaar kiezen we met 3voor12 een handvol kersvers talent voor rondreizend festival Popronde: veertien namen die je móét checken. Dit zijn ze, de acts die komend jaar de 3voor12-podia op de Popronde zullen platspelen.

GUYY

Kleurrijke kauwgomballen-indiepop waarbij de nadruk ligt op synthesizers. Dit vrolijke vijftal uit Haarlem wil muziek, fashion, fotografie en grafische kunst samenbrengen, en werd al door poppodium Patronaat uitgenodigd om nieuwe muziek op te nemen in een voormalig slachthuis.

Josephine Odhil

We kennen Josephine Odhil nog als zangeres van die geweldige psychrockband The Mysterons. Nu is ze terug met dit coole soloproject: een snufje Melody's Echo Chamber, een theelepel Beach House en dan nog een flinke handvol Broadcast.

Josimar Gomes

Knikkende knieën en een buik vol vlinders: er zit nogal een romantisch randje aan de mellow, soulvolle hiphop van Josimar Gomes, maar hij rapt evengoed over ‘The Black Experience’. Live mist–ie geen tel, ook niet als hij slechts wordt begeleid door een enkele gitarist.   

LE MOTAT

Ergens op het randje tussen genialiteit en slap geouwehoer zit Le Motat. Zegt–ie zelf. Tato Wesselo is zoon van Theo Wesselo, dus het absurdisme heeft hij met de paplepel ingegoten gekregen. Zijn EP maakte hij met de producer van Figgie en Real Derek. Hijgen, dansen, sjansen op lekker rafelige Nederlandstalige indiepop.

Loupe

Driekwart van Loupe kennen we nog van de charmante dreampop-indieband Dakota. Nu zijn ze terug met een project dat al even dromerig is, maar ook durft stevig te rocken en niet bang is voor grootste popmomenten.

Luna Morgenstern

Hatsa, met haar debuutsingle had de Amsterdams-Keulse zangeres Luna Morgenstern meteen al internationale blog-buzz te pakken. Ze maakt avontuurlijke pop in de hoek van Caroline Polachek en Charli XCX.

Melle Jutte

Op het snijvlak tussen Tom Misch en Anderson .Paak vind je Melle Jutte. Hij werkte al veelvuldig samen met Pete Philly, en dat snap je direct: ook Melle specialiseert zich in broeierige, funky en housey indie en hiphop waar de jazz vanaf spat en de blazers alle ruimte krijgen.

NONCHELANGE

NONCHELANGE is het alterego van Zwollenaar Maarten Hutman, die heerlijke absurdistische indiepop maakt met jaren 80-synths en komische Nederlandse teksten (waar stiekem best persoonlijke verhalen achter zitten). Naast een samenwerking met producer A.R.T. (uit de Fakkelteit-kliek) krijgt hij nu veel hulp vanuit popzaal Hedon.

Philippine

De Rotterdamse zangeres Philippine Corporaal hoort tot de generatie van Taylor Swift en Kacey Musgraves, die een countrysnik volledig vanzelfsprekend combineert met een modern, strak popgeluid. Fun fact: ze is de huisgenoot van 3voor12-favoriet Froukje. Zou de muzikaliteit daar uit de kraan komen?

POM

POM heeft dezelfde springerige energie waar EUT groot mee is geworden, maar dan nog wat zweteriger, viezer en een beetje stoned. Ze spelen lekker vuige fuzzpop, en solliciteren vast naar een plekje op Down The Rabbit Hole met een gelijknamig liedje.

Signe Dø

Signe Danielsen Øgrim is een Noorse zangeres in Amsterdam die betoverende electropop maakt, met flarden melancholische folk en stuwende triphop. De nekhaartjes gaan als vanzelf overeind staan bij haar spookachtige zuchtzang.

Socks;SportsSocks

De humor van Stephen Malkmus, de gekte van dEUS, de luie vibes van Mac DeMarco: je hoort het allemaal in die ecclectische liedjes van de ‘indie ambient punkband’ Socks;SportsSocks. Met punt komma!

Stella

Ergens in de platenkast tussen The Breeders, No Doubt, Big Thief en Soccer Mommy mag je Stella plaatsen. Hun ‘softgrunge’ zit vol rake nineties-geïnspireerde melodieën, met een groot dynamisch bereik van zacht naar hard.

YVES

Op het label en onder de vleugels van Mr. Probz debuteerde YVES. Het regent en stormt op zijn melancholische hiphop/r&b-songs, maar soms springt hij ook op swingende 2-step-beats.