Tien tips voor Stukafest Rotterdam

Het festivaseizoen in Rotterdam is geopend!

Thomas Harteveld ,

Een knallend optreden tussen de studieboeken en de kratjes bier, een intieme literaire voordracht onder een hoogslaper of een cabaretier aan de eettafel. Stukafest Rotterdam komt er weer aan! Op donderdag 15 februari zullen 11 studentenkamers in Rotterdam gevuld zijn met muziek, poezie, dans, cabaret en literatuur.
Hierbij tien tips voor Stukafest Rotterdam:

Informatie & de tip: laat je verrassen!

Stukafest is bij uitstek een festival om je te laten verrassen. Er is een klein publiek waarbij artiesten uit verschillende kunstdiciplines drie keer een half uur optreden. Denk hierbij aan muzikanten, comedians, dichters, dansers, toneelspelers en spoken word artiesten. Het publiek heeft de kans om in drie rondes drie optredens bij te wonen. De avond wordt afgesloten met bij de afterparty in BAR bij Annabel en Biergarten. Daar  komen kamer hosts, vrijwiligers en het publiek samen om na te genieten van deze unieke avond.

Het programma is als volgt:

  • Ronde 1 - 20:30 tot 21:00
  • Ronde 2 - 21:30 tot 22:00
  • Ronde 3 - 22:30 tot 23:00
  • Afsluiting - 23:00 tot 04:00 @ BAR & BAR

Ontdek zelf wat er op het programma staat:   http://www.stukafest.nl/rotterdam/

Hier haal je je kaartje voor één of drie rondes: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/stukafest-rotterdam-15-02-2018

Wij tippen je hieronder de muziek acts zodat je zelf kan kiezen.

The Soul Travelers (Host: 3voor12 Rotterdam)

Deze akoestische band met trompet brengt een uiterst energieke, opzwepende en toegankelijke mix van soul, funk, hip-hop, r&b en iets ontastbaars, aangevuld met sociaal, politiek en spiritueel geëngageerde teksten. Door het trompet geluid doet het wat denken aan Kyteman. Inspiraties lopen uiteen van rappers als Kendrick Lamar en Mos Def tot de folk van Nick Drake en Afrobeat van Fela Kuti. 

Om 3voor12 Leiden te quoten over de show op Stukafest Leiden:                  'De wereld in een band, en nu in een kamer.' 'Het dak gaat eraf en misschien gaat het publiek door de vloer. Dit had met gemak veel langer kunnen duren, en dat deed het ook. Maar liefst drie maal wordt het laatste nummer aangekondigd en de band speelt maar liefst anderhalf uur vol. “How does it feel?” klinkt de vraag van hun debuutalbum, welke na vanavond alleen maar beantwoord kan worden met een “daaaaammmn good'

Adres: rochussenstraat 291 C2

Certain Animals (Host: Popronde Rotterdam)

Certain Animals gaat lekker! De band met leden uit Pauw en The Fabulous WannaBeatles heeft op Eurosonic Noorderslag z'n eigen showcase festival georganiseerd. Na 25 shows op de Popronde 2017 zijn ze al aangekondigd voor Zwarte Cross 2018. Dat is ook meteen de releaseparty van de 12' vinyl. Op de facebook van de band kan je zien dat er strijkers van Anne Bakker en de mondharmonica van The Grand East frontman Arthur Akkermans op de nieuwe plaat komen. Het trio heeft al verklapt dat elk nummer zijn eigen speciale release moment gaat krijgen.

Eind deze week kondigen ze een voorjaarstour aan.                                  Adres: rochussenstraat 333B  

Spreekuur

'Spreekuur schrijft het publiek een spreekkuur voor. Met een combinatie van de muziek door Ramón van Gammeren en gedichten van Frank van Westbroek delen ze hun ervaringen, wensen en gedachten. In die Ramón herkennen we de banjo, zanger en mandoline speler van Friends of the Family

Adres: schiedamseweg 103b  

O, Kutjes

Je wilt O, Kutjes zien voor de performance! Muziek, theater, dans & performance act ineen. Al spelend met de seksualiteit, sterke presentatie en rauwe techno en hiphopinvloeden. 

Adres: mathennesserdijk 394B

Windstil

Dit is muzikaal een van de spannendste en vernieuwende acts van Stukafest Rotterdam en misschien wel van Nederland. Waar hoor je nou een mix van jazz, hiphop, pop met blues invloeden? Nou bij Windstil. In de laid-back versie van Windstil wordt je meegezogen in de verhalen van zangeres Jo. Zij komt oorspronkelijk uit de Midwest en Dieter uit Brussel. Tegenwoordig komen ze uit Rotterdam en Utrecht. 

Adres: saftlevenstraat 17a

Splicing

Wat is er toffer dan in een van iconen uit Rotterdam te spelen? Splicing mag het doen. In een van de Kubuswoningen bij Blaak.

Veel meer dan de quote van Stukafest Rotterdam weten wij ook niet: 

'Het DR Quartet is ontstaan in een zonnige zomer in Rotterdam. Onder de vleugels van Antonio Emanuele Rainmondo (e.bass) bassist uit Splicingspelen Davide Romeo (t.sax), Filippo Deorsola (piano) and Dirk de Nijs (drums) en hij Latin muziek van bekende Latin artiesten. De chille nummers zullen een gezellige vibe creëren.' 

Adres: overblaak 78 (kubuswoningen)

Steel Sheep

Het progressieve folk trio Steel Sheep maakt Amerikaanse bluegrass, traditionele folk en Keltische muziek met viool, gitaar en contrabas. Dit is er eentje voor de geoefende luisteraar. Laat je verbazen door de progressieve aanpak van de folk. Dit kan ook aanslaan bij liefhebbers van klassieke muziek.

Adres: beukelsdijk 103B

Nadav Dagon (afterparty in BAR)

Drums en diverse hypnotiserende, electronische beats. Het is een dynamische, live techno set met hip-hop en trap invloeden. Er wordt dus letterlijk gedrumd door Nadav Dagon. Hij is al vaker te gast geweest bij Stukafest en dat zal niet voor niets zijn. Getuige de toffe live filmpjes moet het iets bijzonders zijn.

In deze clip heeft de regisseur het beeld van Nadav proberen te vangen als hij live speelt. 

Groove House Rotterdam (Afterparty in Bar x Plastic)

Groove House mag Stukafest Rotterdam de nacht in grooven in BAR. Daarna nemen DJ's van Plastic het over.

Groove House draait van Funk, Soul, Afrobeat en Disco vermengd met house en techno.