Door je Netflix verslaving heen?
Klaar met het gezicht van je lief?
Zin in goede muziek in Rotterdam en omgeving?

Wij zetten de leukste, must see-do-dance, concerten voor je op een rij.
Dax releaseparty | Luka releaseparty | De Likt releaseparty | Komatsu | Los Paja Brava & Gita Buhari | Red Herring | Yung Internet | Seven Stars Over Sicily | Masego Soundsystem | Gelukzoekers & Sonicrocket | Pica Pica Winterparade met Bemnet en Melanie

Dax releaseparty

Donderdag 22/11 om 22u
Bird
Entree: Gratis

Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét geluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen.  Vanavond host Popunie

Indiefolk singer-songwriter Dax presenteert haar debuutalbum My Bubble is Kind of Mess. Hij komt op Dox Records. Verwacht autobiografische teksten, zonder filter en bovenal eerlijk. Misschien af en toe wel iets té eerlijk. Sommige songs zijn ontstaan vanuit gedichten, andere komen voort uit ophopende gedachten. Je kunt de chaos zien ontstaan, voelen groeien, tot de bom ontploft en de rust vervolgens wederkeert.Lo-fi Folk die het goed in de spotify-playlisten getuige de ruim 33.000 plays van 'Love is Overrated'

https://www.facebook.com/events/459191627809035/

Luka EP releaseparty

Vrijdag 23 Februari om 20:00 uur

Roodkapje

Entree: 8,00

Deze avond viert Luka haar tweede EP Welcome, Generation Everything. Op 26 februari mag ze de aftershow verzorgen van Elbow. Even later gaat ze op clubtour met Yori Swart (waar ze ook in speelt). En dan zit ze ook nog in Autumn Child. Dat staat nu even on hold omdat singer-songwriter Wannes druk bezig is met Klangstof.

Ze zal een intieme show brengen in duo-bezetting met haar drummer Joost Wesseling. Geïnspireerd door Bon Iver, Feist en Patrick Watson schrijft Rotterdamse singer-songwriter Lisa Lukaszczyk liedjes en creëert samen met haar band Luka een harmonische sfeer die je laat wegdromen.

Met debuut-EP Change of Seasons speelde ze op festivals als Where The Wild Things Are, La Truite Magique (BE) en Noorderzon. Op 23 februari verschijnt opvolger;Welcome, Generation Everything; tijdens een intieme EP release show in Roodkapje, Rotterdam. Samen met Grote Prijs van Rotterdam winnaar St. Solaire (in kleine bezetting)

https://www.facebook.com/events/387435235036514/

De Likt releaseparty 'De Derde'

Vrijdag 23 Februari om 21:00

Rotown

Entree: €16,50 (uitverkocht)

De gouden formule van De Likt is inmiddels bekend: de lompe, betonnen beats van Giorgi Kuiper en John van Beek zijn het ideale speelveld voor Dijkshoorn's ongeveinsde Rotterdamse flow. Het beroep 'entertainer' staat Dijkshoorn net zo passend op het lijf geschreven als de glitterhotpants die hij graag op het podium draagt. De Likt overstijgt elk genre, doelgroep en regel op de meest krankzinnige manier denkbaar en laat na iedere show een spoor van lichaamssappen achter. Welkom terug heren!

https://www.facebook.com/events/2036756013205112/

The Midnight Ghost Train / Komatsu / Desert Storm

Vrijdag 23 Februari om 19:00

Baroeg                                                                                               

Entree: 14,- VVK. 15,- aan de deur

In Baroeg zijn ze niet vies van een stevige portie stonerrock. Ze boeken dan ook regelmatig bands uit dit genre. En dat zijn ook niet de minste. Wat denk je van The Midnight Ghost Train uit Topeka, Kansas. Ontstaan als blues act is de sound van deze Amerikanen geleidelijk naar de stoner opgeschoven. Met het vierde album ‘Cypress Ave.’ op zak maakt dit drietal definitief deel uit van de eredivisie van de stonerrock.


Komatsu is geen onbekende band meer voor Baroeg. Meermaals testte het viertal uit Eindhoven Rock City de fundamenten van de donkere zaal aan de spinozaweg. Een pand dat weerstand kan bieden tegen de logge, sludgy stoner van Komatsu.

Het Britse Desert Storm opent vandaag. Op de Dutch Doom Days in 2013 in Baroeg  hebben ze al laten horen uit het juiste stonerhout gesneden te zijn

De Geheime Tuin

Donderdag 8 februari tot en met zondag 25 februari

Schiehavenweg 14

Entree: 22,- 

De Geheime Tuin ontdekt toffe en unieke plekken die ze gaan omtoveren tot een tropisch winterparadijs. 

Vrijdag speelt onder Los Paja Brava. Die hebben de tent al afgebroken op Lowlands en hebben tijdens de Popronde veel gespeeld

Zaterdag: onder meer Kauw 

Zondag: onder meer Gita Buhari

https://www.facebook.com/events/134682877250083/

Yung Internet & Finesselande

Zaterdag 24 Februari om 21:00
Rotown
Entree: 12,50 euro

Yung Internet is best te vergelijken met het internet in de beginfase: anarchistisch, vrij en heerlijk willekeurig qua materie. Nostalgisch kun je de Amsterdamse hiphopformatie echter niet noemen. Over de vernieuwende, duistere beats van Hyperlink sleuren rappers Young Mau en Yelli de luisteraar mee door het verstrooide, louche Amsterdamse nachtleven, met teksten vol absurde karakterschetsen en referenties naar popcultuur.

Sinds het internet ons bestaan geheel domineert, kan een leuk uitprobeersel binnen no time opblazen tot fenomeen. Het succesverhaal van Yung Internet schreef zichzelf op dergelijk organische wijze.

Vraagtekens blijven dit ongrijpbare stel achtervolgen. De nieuwe single Wat Ben Je Van Plan?, met enfant terrible Donnie als gast, stelt alvast een cruciale vraag. 

https://www.facebook.com/events/522081958171744/

Pica Pica winterparade

Bemnet - Zaterdag 24 Februari om 17:00 uur 

Zilch Rotterdam

Entree: Gratis

Melanie - Zondag 18 februari om 15:00 uur

Centrale Bibliotheek Rotterdam

Entree: Gratis

Heel de maand februari kan je in de weekenddagen van opkomende artiesten. Geprogrammeerd door Jimmy van Vocalsz. Op opkomende locaties in Rotterdam met een kunstenaar die werk exposeert. 

Bemnet is een singer songwriter met een diverse achtergrond en dit kan je terug horen in haar muziek. Geboren in Nederland, haar tienerjaren in Eritrea doorgebracht en daarna een muziekopleiding in Toronto gevolgd. Sinds kort gevestigd Rotterdam waar ze wil doorbreken met haar krachtige soul stem. https://www.facebook.com/events/1640514312658289/

Melanie beleeft een muzikale journey waarin ze leeft voor harmonie; samen zijn én samen zingen. Van cosy-soul, country vibes en pop invloeden tot aan Nederlandse meezingers en prachtige ballads. Tijdens deze reis is niets te gek en deelt ze samen met anderen het geluid wat hen gegeven is.

https://www.facebook.com/events/410329039384835/

Seven Stars over Sicily

Zaterdag 24 Februari om 21:00 uur

Faas

Entrée: Gratis                                                                                                   

Seven stars over Sicily Is beïnvloed door obscure eind jaren ‘60 artiesten uit de baroque folk- en psychedelische rock hoek. Door gebruik van vele lagen, mellotron en af en toe een dissonant worden de nummers spannender. Ex-wallrus-(stonerrock op motel mozaique /metropolis /nighttown /melkweg gestaan) gitarist Conrad Freling richt mooCH Inc. op. Uitgangspunt is dat ‘t origineel moet zijn maar toch nog catchy. Na de tweede prijs bij de Grote Prijs van Zuidholland is de naam veranderd in Seven stars over Sicily. Vernoemd naar ‘n prachtig nummer van zo’n obscure artiest John Terlazzo, inmiddels ook fan van de band.

https://www.facebook.com/events/1663698723668514/

Masego Sound System

Zaterdag 24 Februari om 23:30

Worm

Entrée:8,- (early bird)                                                                                          

Masego Soundsystem kan je kan kennen van Metropolis Festival of van het Eendracht Festival. Een paar keer per jaar organiseren ze een feest binnen. Zaterdag met Zed-I en Imperial Sound System met hun 30 KW custommade soundsystem

https://www.facebook.com/events/318525168646433/

An Easy Sunday: Red Herring

Zondag 25 februari om 12:30 uur 

Grounds

Entree: 5,-  voor ouders. Kinderen onder de 12 gratis

An Easy Sunday is op de laatste zondag van de maand in Grounds. Het is een van de weinige concerten gericht op ouders én kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Daarom is het ook tussen 12:30 uur en 15:30 uur. Naast het concert van Red Herring is er ook een workshop om een muziekinstrument te leren spelen, een kinderdisco en diverse workshops zoals diabolo.

Als voorprogramma optredens van zangtalenten van de stichting “Cultuur is voor iedereen” (docent: Naylan Heiland)

Red Herring - Kniediep in de rootstraditie en met beide benen in het nu; dat is Red Herring. Of het nu om folk, bluegrass of Americana gaat, de Haringen voelen zich bij al deze stijlen even thuis. Red Herring zet een sfeer neer waarin muzikale verhalen, eeuwenoude traditionele tunes en eigen composities, vlammende solo’s, intense meerstemmige zang, ontroering en humor allemaal de ruimte krijge

https://www.facebook.com/events/1973574252925169/

Maasstad Music in Spot The Loony met Sonicrocket en Gelukzoekers

Zondag 25 Februari om 17:30 uur

Spot the Loony

Entrée: Gratis                                                                                   

In dit Feyenoord cafe kijken ze eerst de wedstrijd tegen PSV. Daarna hebben ze twee Rotterdamse bands voor je klaar staan.

Het Rotterdamse / Utrechtse Sonicrocket maakt een mix van funk en rock met een vleugje jazz en soul waar je voetjes en heupen vanzelf van gaan bewegen. De band kenmerkt zich door een frisse, transparante sound en vooral een constante groove. Klinkt als: Red Hot Chili Peppers met een vleugje Gotcha!, James Brown en Incubus. 

Gelukzoekers maakt 'maatschappij kritische pop-reggaedeuntjes met een vrolijke noot.'