Op maandag 3 december zijn voor de vijfde keer de Rotterdam Music Awards uitgereikt. Voor het eerst tijdens een awardshow in LantarenVenster. In 2018 ging het helaas niet door vanwege heftige sneeuwval en Code Rood. De winnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam maakten kans van 10.000 euro als De Belofte. Verder zijn de awards voor de Beste Track, Beste Album, Exportprijs, Beste Podium, Beste Festival en Beste Clubavond uitgereikt.

De Belofte: Djesco

Tijdens de awardshow heeft de jury uitgelegd dat ze hebben gekeken naar de potentie van de artiest binnen zijn muziekgenre. Met de enorme streamaantallen in de Nederlandse hiphop, zijn unieke sound binnen dit Nederlandse landschap, de potentie van Djesco's flow en de krachtige beats waarmee hij werkt, lijkt dat een interessante en mooie keuze. Music Matters gaat de winnaar ook begeleiden in zijn volgende stappen. 

De winnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam zijn genomineerd voor De Belofte. Alle winnaars spelen op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.

Djesco - Sena Grote Prijs van Rotterdam winnaar categorie Hiphop

Bourbon Avenue - Sena Grote Prijs van Rotterdam categorie Bands

Ward - Sena Grote Prijs van Rotterdam categorie Singer-Songwriter

HighFreeqncs - Sena Grote Prijs van Rotterdam winnaar categorie Electronics

Winnaar De Belofte 2017: Animistic Beliefs.

Voorheen was de winnaar de Muziekambassadeur van Rotterdam. In 2017 is het samengevoegd met de Rotterdam Music Awards. De eerste winnaar is Sabrina Starke. Alle winnaars vind je in het artikel hieronder overDjesco als winnaar.

Meer informatie: Djesco wint 10.000 euro als De Belofte

 

Djesco

Beste Track 2018: De Likt - Zelf Doen

De winnaar van de Beste Track is De Likt met Zelf Doen. De single van het tweede album De Derde(meer informatie in dit interview). Nadat rapper Jordy Dijkshoorn in 2017 zijn nek brak, heeft De Likt begin dit jaar het album uitgebracht. Daarna heeft het Rotterdamse sloopbedrijf onder meer Pinkpop platgespeeld. In oktober speelden ze de eindklaper in de Maassilo voor zo'n 2.000 mensen. Bij 3voor12 Song van het Jaar 2018 eindigde Zelf Doen op plek 79. Hier zie je de live sessie tijdens Song van het Jaar van De Likt in TivoliVredenburg

Vorige winnaars

2017: Rod Malmok (Benny Rodriguez) - Tronch

2016: Broederliefde - Ik Was Al Binnen

2015: De Likt - Ja Dat Bedoel Ik 

2014: The Kik - Schuilen Bij Jou