"We verwachten je op 19 mei om 21:30u bij De Bronzen Boom op de Groene Passage. Wees op tijd bij de boom, want daar zul je worden opgewacht door onze bovenmatig charmante gastvrouw van de avond: Janne Zij zal je te voet begeleiden naar de ‘secret location’ waar we zullen optreden!"

JOIA Album Release

Zo werd de cd release van “JOIA” aangekondigd in de email die rond gestuurd was.

En inderdaad bij aankomst staat er al een flinke mensen rondom de bronzen boom, Janne druk telefonerend vertelde mij even later dat we zo zouden vertrekken. Na even wachten gaat de stoet met Janna voorop richting de ‘secret locatie’. Niet heel ver van de bronzen boom maar ver genoeg om je toch af te vragen waar en wat dit voor een locatie zou kunnen zijn.

 

Eenmaal aangekomen bij het gebouw, eerst wat trappen op en daarna worden we ontvangen in een soort van theaterzaal. Een zaal met hoge plafonds en een balkon rondom. Kortom een leuke verrassing en een leuk iniatief om hier een album te releasen. Nog een verrassing is het niet aangekondigde voorprogramma van de ook Rotterdamse singer-songwriter Lisa Lukaszczyk, pseudoniem Luka. Zij mag de zaal vanavond alvast in hogere sferen brengen met haar dromerige en intieme liedjes en doet dat met verve.

Luka @ JOIA Album Release

‘Living it Now’ heet het eerste album van Joia Rath, een voormalig Codarts studente die ook al in de finales heeft gestaan van de Music Matters Awards en nog recenter De Grote Prijs van Nederland. De presentatie van deze debuut plaat vanavond is indrukwekkend, JOIA weet te overtuigen met haar zuivere, eigen en zeker ook krachtige stem. Haar songs bezitten net als haar kleding bij deze show diverse laagjes, bij sommige liedjes iets meer een commercieel laagje. Zonder dat het over de top is, het past allemaal goed deze avond.

Een mooie avond met een mooi slot een duet van JOIA met Bas van Holt, zanger gitarist van The Dawn Brothers. JOIA vertelt tijdens de show dat de plaat is ingespeeld door veelal bevriende muzikanten waaronder ook Bas van Holt, andere muzikanten dus dan de muzikanten die nu in haar band spelen. En ondanks dat dit hun eerste show samen was wordt al snel duidelijk dat JOIA ook hier goede keuzes heeft gemaakt, het klonk nu al zeer strak!

JOIA Album Release

JOIA Album Release

JOIA Album Release

JOIA Album Release