De vijfde editie van de Rotterdamse Popweek komt eraan! De enige week die 10 dagen duurt vindt dit jaar plaats van vrijdag 3 t/m zondag 12 november. Tijdens de Popweek staat de stad bol van de popmuziek, met een enorme diversiteit aan optredens, events en muziekstijlen. Het evenement is de laatste jaren explosief gegroeid tot ruim 500 optredens op 100 locaties en laat zien hoe veelzijdig en bruisend de Rotterdamse popscène is.

De Rotterdamse Popweek is door de Popunie in het leven geroepen om bestaande en nieuwe popgerelateerde activiteiten te bundelen en in de schijnwerpers te zetten. Daarmee wordt zichtbaar gemaakt wat er allemaal op het gebied van popcultuur plaatsvindt in Rotterdam. Met veel popmuziek en promotie wordt de stad verlevendigd en bewijst Rotterdam dat de stad uitblinkt in creativiteit en muzikaliteit. Hierdoor blijkt dat in Rotterdam veel meer talent aanwezig is en veel meer activiteiten plaatsvinden dan men vaak denkt. De Popweek is daarom ook een goed moment om nieuwe initiatieven aan te moedigen en onder de aandacht te brengen.

Kick-off

Dit jaar vindt de kick-off van de Popweek plaats op vrijdag 3 november in de Baroeg; winnaar van de Rotterdam Music Award Beste Podium 2016! Met als vast onderdeel de nu al legendarische Rotterdamse Popquiz, waarin de popsector en de politiek strijden om de eer en de felbegeerde bekers.Vanwege de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 zijn er twee momenten ingebouwd waarin de cultuurwoordvoerders van de deelnemende politieke partijen aan de hand van stellingen de kans krijgen kort hun visie op de Rotterdamse popsector kenbaar maken. De opening is overigens ook gewoon voor publiek toegankelijk. Aanmelden in teams van 5 personen kan vanaf 19.30 uur.

Rotterdam Music Awards

Anders dan voorgaande jaren is de uitreiking van de Rotterdam Music Awards dit jaar geen onderdeel van de Rotterdamse Popweek. Een bewuste keuze van de organisatie om dit evenement te verplaatsen naar december als dé jaarafsluiter van de Rotterdamse popsector. De Rotterdam Music Awards zullen dit jaar uitgereikt worden op maandag 11 december in Kino.

Popweek Specials

Nieuw dit jaar zijn de Popweek Specials die dagelijks plaatsvinden. Dit zijn evenementen die een extra spotlight op zich gericht krijgen. Een overzicht:

Vrijdag 3 november & zaterdag 4 november

REC. Festival // Vol. 2.

Het avontuurlijke festivaldorp in het centrum van Rotterdam vol grote namen en verrassende ontdekkingen uit verschillende genres.

Zaterdag 4 november

Popronde Rotterdam

De 10e editie met meer dan 90 optredens op 41 locaties in en rond de binnenstad.

Wouter Mol in Kopie Soesoe

Wouter Mol, de winnaar van de Sena Grote Prijs van Rotterdam Singer/Songwriter, presenteert zijn videoclip van het nummer 'Modern Caveman'.

Zondag 5 november

Spoken World in RAAF

Een evenement waar Spoken word, kunst, comedy en live muziek samen komen! Met optredens van Auxs and the EQs en Annika de Hoogh.

Maandag 6 november

Meet The Pro

Tijdens deze sessie zitten Ricardo Jupijn (The Daily Indie), Lotte Sterk (MassiveMusic), Marius van Reeuwijk (FUGA) en Wilbert Stuifbergen (Lowlands Media) in het Panel. Op het kantoor van de Popunie zullen zij meer vertellen over hoe de media werkt.

Woensdag 8 november

Dark Rooms (US) en DOOXS in de V11

Popup 010 gooit de trossen los op de V11. Een avond vol donkere en duistere elektronische muziek met optredens van Dark Rooms (US) en DOOXS.

Donderdag 9 november

Hiphop Café in Grounds

Hiphop Café biedt een maandelijkse ontmoetingsplek voor Rotterdamse hiphopliefhebbers in het café van Podium Grounds. Tijdens deze editie zijn er optredens van Trapmoneybiggie, Tisci London, Bokoedro & Tobi Checker, Wunderskid & Jesse Jayson en Wally.

Homegrown special

Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer hét geluid van morgen. Dit keer een bijzondere editie met twee publieksprijswinnaars van de Grote Prijs van Rotterdam Singer/Songwriter, namelijk Nana (2016) en Joost Wander (2017).

Zaterdag 11 november

Athony Hüseyin ‘The Lucky One’ albumrelease

Anthony Hüseyin a.k.a. Hüseyin Badilli heeft een mini-tour georganiseerd langs Het Nieuwe Instituut, Meva Supermarkt en Proeflokaal de Ooievaar. Dit in het kader van zijn nieuwe album The Lucky One.

Zondag 12 november:

Mango Orange ep-presentatie in De Fruitvis

KOTI Music organiseert de presentatie van de nieuwe EP Feel van rappers Mango Organge. Daarnaast vinden er optredens plaats van Josimar Gomes, On The Fence en Ratchetoo.

Metropolis X The Daily Indie matinee

Zomerfestival Metropolis en muziekblog The Daily Indie slaan de handen ineen voor een puik programma. In het Gemaal Op Zuid presenteren ze Speakeasy, Green Cabin en Dwayne Franklin.