Eind 2014 was Solstafir voor het laatst in de Baroeg te vinden. De band stond in de tussentijd op Roadburn, Graspop en Dour. Op 15 december 2017 was de band weer in Rotterdam. Helaas zonder de overleden boeker Bidi van Dongelen. Dit concert is dan ook opgedragen aan Bidi, aangezien dit zijn laatste boeking van Baroeg bij hem was. Ditmaal nog een stapje groter voor Solstafir. In de Maassilo bij Baroeg on Tour met Myrkur en Árstíðir!

Als eerste band staat Árstíðir geprogrammeerd. Niet echt een band waarvan je denkt dat ze het voorprogramma zullen verzorgen van Solstafir. Árstíðir speelt hele mooie rustige en sferische nummers, met twee akoustische gitaren en toetsen en de 3 bandleden die allemaal hun vocalen bijdragen. Halverwege het optreden komt de drummer van Sólstafir "Grimsi" Hallgrimsson meedrummen, waardoor de nummers een andere wending krijgen. Het geeft de nummers een beetje meer body.

Myrkur

Myrkur is tijdens deze tour van Sólstafir de vaste support act. de bandleden komen het podium op in stemmig zwart, alleen zangeres Amelie Bruun is in een luchtig wit jurkje gekleed wat het goed doet voor de grote ventilator op het podium. Myrkur maakt Black Metal, waarbij de vocalen van Bruun een voorname rol spelen. Met haar mooie hoge stem krijgen de nummers een apart tintje. Het laatste nummer, als de rest van de band al van het podium is verdwenen, zingt Amelie Bruun nog een folknummer met een heel uniek slaginstrument.

Solstafir

Daarna is het de beurt aan Sólstafir, waarvoor toch iedereen is gekomen gezien de vele Solstafir shirts die in de Maassilo vooraan staan. De Ijslandse Post-Metal band met invloeden uit de Progressieve ,Black en Viking Metal heeft voor het laatst in 2014 in Baroeg gestaan. Inmiddels heeft de band ook op Graspop en Roadburn gestaan. Nu is er het nieuwe album 'Berdreyminn' uit.  Gitarist en zanger 'Addi' Tryggvason komt vaak voor op het podium staan en maakt oog- en lichamelijk contact met fans die klaarblijkelijk wel vaker vooraan staan. Bassist 'Svabbi' Austman laat zich met z'n lang gevlechte staarten ook nadrukkelijk gelden op het podium. Op het eind gaat 'Addi'nog het publiek in waar iedereen enthousiast op reageert. 

Na afloop van het concert wordt er nog volop gesigneerd bij de merchandise door de bandleden tot volle tevredenheid van de fans.