Morgen is het zover: de derde editie van het gratis Schiedamse popfestival Where we’ve met gaat van start. Er wordt groter uitgepakt dan voorgaande jaren. Handsome Poets, Radio Eliza, Aafke Romeijn en Funky Organizers zijn de grote namen. Dit jaar is De Kloosterplaats de locatie: tussen de Broersvest en Broersveld, tien minuten lopen vanaf Schiedam Centrum.

Het idee van Where we've met is om lokaal talent een podium te geven en om Schiedammers een festival te bieden. Daarnaast wil de organisatie de stad in de picture zetten. Daarom is de locatie elk jaar ergens anders in Schiedam. De line-up is een afwisseling van nationaal en lokaal talent. We geven je een top 5 van jonge talenten die je niet wilt missen:

1. Project Bongo

Deze jonge gasten hebben een liefde voor de dance beats en pop hooks van bands als Phoenix en Two Door Cinema Club. Dat hoor je terug in de catchy songs. Ze bleven niet onopgemerkt: de eerste set buiten de academie was al meteen te horen bij 3FM. OOR kroonde ze tot ‘OOR-talent’ en 3voor12 Utrecht benoemde ze tot ‘Beste live act 2015’. Ze stonden onder andere al op Sziget. Ze spelen overal het dak eraf en dat zullen ze ook zeker komen in Schiedam!

2. Borgaard

Na jaren in de band John Coffey te hebben gespeeld, is hij weer terug gegaan naar zijn roots. Hij alleen, met zijn rauwe gitaar en een gouden stem. Borgaard: een half Nederlandse, half Deense songwriter.

3. JOIA

De in Schiedam wonende JOIA maakt eerlijke en directe muziek. En die muziek slaat aan! JOIA werd finalist van de Grote Prijs van Nederland, ze werd opgepikt door Leo Blokhuis en studeerde af met een 9 aan Codarts. Het nieuwe album kan tot de meest frisse albums gerekend worden. Met een stem die doet denken aan Fiona Apple speelt de Brabantse muziek in de lijn van Lianne La Havas, Jeff Buckley en Wende Snijders.

4. Certain Animals

Het Rotterdamse Certain Animals maakt vuige rock met een vleugje psychedelica. De band heeft al supports gedaan voor Therapy?, Golden Earring, The Grand East en Navarone. Ook de pers is over de Rotterdammers te spreken. Met bandleden van PAUW en The Fabulous WanneBeatles hebben ze genoeg muziek in handen om Schiedam wakker te schudden. 7 september brengen ze hun nieuwe single ‘Image’ uit in V11. Maar eerst geven ze een voorproefje op Where we’ve met.

5. Kid de Blits

Schiedammer Kid de Blits heeft bakken met hits. Hij werkte samen met onder andere Ronnie Flex en Jonna Fraser, maar ook met Schiedammers Def Major en Mafe. Met zijn platencontract bij Top Notch heeft hij veel potentie om naam te maken in de Nederlandse hiphop scene. Hij zal in Schiedam laten zien waarom hiphop weer hip is.

3voor12 Rotterdam Stories