Na twee nederlagen in de finales van het EK Hockey in Amsterdam laten de Belgen in Rotown zien waar het wel beter in is. Keihard rocken! Of het nu gaat om Mauro Pawlowski, Cocaine Piss of onlangs nog in Rotown, Kapitan Korsakov. Onze zuiderburen barsten van de boeiende rockbands. Sommigen vormen zelfs een band met ons landje zoals Triggerfinger.

De Wereld Draait Door raakt verliefd op het Antwerpse drietal en zo blijft het balletje rollen. Tot ze een kopjescover brengen van 'I Follow Rivers' bij Giel Beelen. Vanavond trouwens afscheid nemend van 3FM. Het zorgt voor instant starpower. Overal wordt de band met open armen ontvangen en nog steeds. Na een jaartje rust zijn de Vlamingen terug met nieuwe plaat Colossus. De titel is niks gelogen want wat trekken de heren weer een gitaarmuur op. Donald Trump zou er jaloers van worden. Na de grootse ‘surprise act’ op Lowlands vergeten ze gelukkig de kleinere podia niet. Na een signeersessie in platenzaak Velvet sluit Rotown rockend het weekend af met Vlaamse rockreus Triggerfinger!

In een volgelopen Rotown staat de band te popelen naast het podium. Nieuwe nummers 'Wollensak Walk' en 'Upstairs Box' trekken de boel in gang maar het gillende 'First Taste' is het eerste hoogtepunt van de avond. “Ahaaaaaa ahaaa!” Frontman Ruben Block laat eerst zijn gitaar spreken en trekt vervolgens zijn strot open. De bass van Monsieur Pol buldert als vanouds. Mario Goossens veert op vanachter zijn drumkit en het publiek gaat los. In de rug van Ruben zien we Geoffrey Burton. Niet alleen op gitaar trouwens maar ook verantwoordelijk voor extra percussie. De handen gaan op elkaar. We zijn vertrokken.

Ruben slaat even wild op de bekkens. Zijn dessert riffs werken aanstekelijk en ook de sensuele rockposes vallen in de smaak. “Welkom in Rotown vanavond. Wij dachten een klein feestje te bouwen, om onze nieuwe plaat wat luister bij te zetten.” Voor alle lieve mensen en een afscheid nemende Giel Beelen, die we overigens niet te zien krijgen vanwege zijn laatste radioshow in de backstage, brengt Triggerfinger eerste single 'Flesh Tight' van Colossus. Het samenspel tussen de drie loopt al jaren gesmeerd maar de vierde man zorgt voor een smakelijk actie-reactie effect. Daar leunt de nieuwe plaat dan ook lekker op.

Triggerfinger brengt nieuwe furie naar Rotown

Triggerfinger brengt nieuwe furie naar Rotown

Met een gevoelstemperatuur van 40 graden gaan op het podium de jasjes uit en volgt er een korte adempauze in de vorm van 'My Baby’s Got a Gun'. Rode spots verlichten het podium, onheilspellend klinkt het gitaarplukje. De drum- en basnoot worden steeds zwaarder. Als Littlefinger uit Game of Thrones komen ze subtiel uit de hoek en slaan dan plots ongenadig toe. Ruben blaast wat in de microfoon als een voorbij zoemende stoomlocomotief. Mario slaat bijna z’n kit doormidden en dan een schreeuw! En we beginnen opnieuw, of nee wacht. Een vleug doom dwaalt even door Rotown. Pas wanneer de beuken zijn uitgedeeld komt de afwerking. Publiek lijkt verrast en kan nauwelijks bewegen. Gegrepen door de muzikale macht van Triggerfinger. Pas na een tweede come back in het nummer kan het publiek haar enthousiasme kwijt. “My faith has left me...” Tijdelijk, tot Ruben het juiste pedaal indrukt en we nog even door cruisen. Onverbiddelijk hard!

Triggerfinger brengt nieuwe furie naar Rotown

Triggerfinger brengt nieuwe furie naar Rotown

De cowbell wordt van stal gehaald en niet zo’n beetje ook. 'Bring Me Back a Live Wild One' lijkt wel recht uit de jaren ‘70 te komen. De nieuweling gaat over in een welbekende maar nog altijd fenomenale drumsolo. Even rust voor de rest, laat Mario maar lekker zitten. Hij neemt het woord en weet de zaal nog meer op te hitsen. “Are you ready?!” Tromgeroffel volgt maar het publiek is net niet mobiel genoeg. Na wat doorzweten lukt het Triggerfinger dan toch om Rotown te doen swingen.

Door met deel twee van de intieme Triggerfinger show. 'All This Dancing Around' sluit daar treffend op aan. Ruben gaat weer op avontuur met zijn gitaar. Hij stapt op het drumpodiumpje om te soleren met zijn bandmakkers. Een drumsolo rammelt de boel bij elkaar. “Dit liedje willen we aan u opdragen, zonder u zouden we hier niet zijn.” De drum en bass intro klinkt als 'We Will Rock You' en gaat over in de titeltrack van vijfde album Colossus. Wat een opzwieper, zwoel gebracht door Ruben. Een meezinger van formaat ook. Na een uurtje, net als op Lowlands, heeft Triggerfinger haar taak volbracht en staat Rotown op zijn kop. Gelukkig komen ze nog even terug voor het smakelijke 'Let It Ride'. Een fijn dessertje om de nacht in te gaan. “Goedenavond, schol, santé en merci!”, horen we Ruben nog zeggen, waarna we buiten de verkoeling opzoeken. Een nieuw hoogtepunt voor het dertigjarige Rotown.

Triggerfinger brengt nieuwe furie naar Rotown

Triggerfinger brengt nieuwe furie naar Rotown

3voor12 Rotterdam Stories