Paceshifters vieren succesvolle lancering derde album met fans

Eindelijk live van nieuwe nummers genieten in uitverkocht Hedon

tekst: Marielle Steeneveld / foto's: Wilco Steeneveld ,

Groots feest voor de Paceshifters. Zoveel lovende recensies en aandacht bij de lancering van hun derde studioalbum Breach… Eindelijk kan dit alles gevierd worden met de fans tijdens de door Cortonville gepresenteerde releaseparty in het Zwolse Hedon.

Drie, een magisch getal

Bij het uitbrengen van de eerste single, Drone, schreef OOR magazine al: ''Als die plaat net zo goed is, wordt 2014 het jaar van de Paceshifters, dat kan niet anders.'' En hoe! De drie jongens uit Wijhe komen met hun derde album en werden met Drone uitgeroepen tot 3FM Serious Talent Band, wat hen een optreden op Pinkpop opleverde. Het getal drie is dit jaar muzikaal gezien magisch voor de broers Paul en Seb Dokman en sinds een jaar aangevuld met drummer Jesper Albers. Met een geweldige show zijn ze klaar om door te stomen. In juni stond de band op Pinkpop, is Lowlands volgend jaar aan de beurt?

 

 

Uitverkocht Hedon

En dat steeds meer liefhebbers hun ‘high voltage rock ‘n’ roll’ ontdekken, blijkt. Het feest is niet alleen verplaatst naar de grote zaal, maar ook nog eens stijf uitverkocht. Tot grote verrassing van de Overijsselse muzikanten uit Wijhe. Hedon organiseerde een livestream voor de thuisblijvers. Helaas ging er iets mis met de techniek. Met toestemming is alles opgenomen en kunnen we allemaal nagenieten van special guest Green Lizard en de show van Paceshifters. Want een show was het!

Strakke show

 Na de opwarming met Green Lizard (ooit kregen Paceshifters de kans in hun voorprogramma te staan) was het eindelijk zover. Het doek ging open, bakken met licht daalden neer, de instrumenten stonden klaar en de backdrop met de cover van het album hing op z’n plaats. Noisy achtergrondgeluiden klonken uit de boxen en gingen over in een rustige hartslag. Dat zou voor het laatst zijn… Drummer Jesper Albers sloeg de maat en het publiek was aan! De broers Seb en Paul Dokman lieten hun gitaren horen en gingen los met hun single Drone als openingsnummer. De mannen kozen ervoor de songs van hun nieuwe album vloeiend achter elkaar te spelen. Geen overbodig geouwehoer, strak en compleet dankzij een geweldig ondersteunende lichtshow.

Energie

De ambitie spatte ervan af. Rauw, met aanstekelijke, vlammende riffs, gierende gitaren en loeiharde drums bliezen de Paceshifters energie naar het publiek. In het midden van de zaal ontstond een kleine pit waar de die-hard fans zich uitleefden. Inclusief crowdsurfing. Dat het nummer Cross Your Mind hitgevoelig is, bleek uit de reacties. Toen drummer Jesper zingend inzette werd hij beloond met het scanderen van zijn naam.

Eindelijk

 Overigens was duidelijk te merken dat de mannen er veel zin in hadden. ‘We hebben tenslotte iets te vieren’, riep Paul. Eindelijk, gaf hij aan, want hoewel het album nieuw is voor het publiek, was deze al in december klaar. ‘We hebben lang naar deze show uitgekeken!’ Na al deze energie namen ze even wat rust, vroegen het publiek wat stiller te zijn. Paul maakte plaats voor de celliste en klonk het ingetogen, broeierige Running. Hierop volgde het nummer Memories. Seb had even pech met een snaar, maar wisselde vliegensvlug van gitaar om dit schitterende nummer door te spelen, sterk met zijn karakteristieke stem.

Verder door rockend zweepten de mannen het uitverkochte Hedon weer tot grote hoogte. Bij Seb tot bloedende vingers toe. Jesper had nog energie over om te applaudisseren voor het enthousiaste publiek. Deze ervaring zullen de mannen niet snel vergeten en maken dat klaar zijn voor de clubs in Nederland, om vervolgens in Canada te toeren.

De publiciteitsmolen staat niet stil. Deze week traden Paceshifters op bij tv-programma De Wereld Draait Door. En waren ze te gast in de 3voor12 radio uitzending bij Roosmarijn op 3FM. Zij concludeerde na alle lovende recensies op het album Breach ook al: ''Het gaat verdomd goed!''