PAUW meest gevraagde artiest Popronde

Twents drietal treedt onder andere in Zwolle, Deventer en Enschede op

door: redactie Enschede. ,

Deelnemer twee van de Popronde die we voorstellen is PAUW uit Haaksbergen, met maar liefst 25 (!) optredens de meest gevraagde artiest van de Popronde. Wie deze mannen zijn lees je hier.

De tweede deelnemer aan de Popronde die we aan je voorstellen is de band PAUW. PAUW bestaat uit drie vrienden uit het oosten van het land, namelijk Rens Ottink op drums, Gerben Bielderman op bas & toetsen en Brian Pots op gitaar & lead vocals. Alle drie delen ze de passie voor muziek uit de psychedelische jaren '60 en '70. Het drietal sluit zichzelf regelmatig op in een tot oefenruimte en studio omgebouwde varkensschuur om daar hun magische creaties tot stand te brengen. Naast schrijfsessies houden ze daar ook zo nu en dan opnamesessies, waarbij ze geheel zelfstandig demo's opnemen en hiermee flink experimenteren.

Op dit moment is PAUW in Eindhoven in de Rock 'n Roll Support studio druk bezig met opnames voor hun allereerste ep, die binnenkort uit zal komen. Daarnaast is de band druk met optreden. Zo treedt de band op 6 november in de Heineken Music Hall tijdens de afterparty van Kasabian. Ook hebben ze meerdere keren de support mogen verzorgen van de band Temples, waaronder in een uitverkocht Doornroosje. Door de onderlinge vriendschap die tussen de twee bands is ontstaan zullen er in de toekomst hoogstwaarschijnlijk meerdere shows samen plaats vinden. En last but not least, de boekingen voor de Popronde stromen binnen en PAUW zit nu onderhand al op meer dan 25 shows. Op 20/9 geeft PAUW acte de presence tijdens de Popronde in Zwolle bij In de Buurt om 21u. Op 26/9, tijdens de Popronde in Deventer, speelt PAUW om 00.30 in het Burgerweeshuis. En tijdens de Popronde in Enschede op 27/9 verzorgt het drietal een tweetal optredens, namelijk om 16u bij Forum C/La Cucina en om 21u bij De Beiaard.