Lorrainville maakt songs tweede album bekend

Release van Desire The Reckless op 31 oktober in Utrecht

Tekst: Karin Spanjersberg / Foto: Tineke Klamer (archief) ,

Eind oktober verschijnt Desire The Reckless, het tweede album van het muzikale project Lorrainville. Afgelopen week werd bekend welke veertien nummers er op deze plaat komen. Twee extra songs zullen te beluisteren zijn via Spotify. Aan de release van het album is een korte clubtour gekoppeld.

“Finally, we can proudly present the songs that made it to the new Lorrainville album!”, meldde Lorrainville enkele dagen geleden via de website en de social media. Desire The Reckless is daarmee een feit. Voor dit album nam de gelegenheidsband in juli zestien nummers op, geschreven door songwriters uit heel Nederland. De opnamen vonden plaats in de Stadsgehoorzaal Kampen, twee weken fulltime, onder de bezielende leiding van producer Guido Aalbers.

Afronding
In zijn studio in Soest werkte Guido de afgelopen weken hard aan de afronding. “Het meeste was al in Kampen opgenomen. In de studio hebben we nog wat dingen toegevoegd: zang en koortjes, een traporgel, een cello, violen... Het was wel flink aanpoten om het album naast mijn normale werk op tijd af te krijgen. Vooral het mixen was intensief. Acht lange dagen, twee songs per dag. Inmiddels ligt alles bij de perserij. Ik ben er heel tevreden over”, vertelt Guido.

Het label waarop Desire The Reckless uitkomt is Goomah Music. Lorrainville is erg blij met deze samenwerking: “In Goomah we’ve found a partner in crime with the same amount of love and passion for music as Lorrainville”, staat er op de site te lezen.

Cd en vinyl
Op cd én op vinyl verschijnen de volgende veertien songs:

1. 49/7 (Tommy Ebben)
2. Home (Ted Griffioen)
3. New Love (Bertolf Lentink)
4. It’s Not A Crime (Dennis Kolen)
5. Mary (Erik Neimeijer)
6. Win Some Lose Some (Dennis Kolen)
7. If I Die Tonight (Martin van de Vrugt)
8. The News (Casper Broekaart)
9. Save Her (Geert Leurink & Gertjan van der Weerd)
10. Not Telling You A Secret (Jozua Koffeman)
11. Randy (Erik & Joost van Haaren)
12. Birds (Tije Oortwijn)
13. Two Souls (Bert Bruines)
14. Desire The Reckless (Casper Broekaart)

Twee extra nummers zijn te beluisteren via Spotify:

15. It All Comes Down To You (Chris Link)
16. Don’t Close Your Eyes (Tom Krikke)

Lorrainville maakte een videoclip bij ‘New Love’ met beelden van de albumopnamen in Kampen.

Lorrainville live
Desire The Reckless is vanaf 3 november te koop. Wil je al eerder een exemplaar in handen hebben? Kom dan op 29 oktober naar Amsterdam (Bitterzoet), op 31 oktober naar Utrecht (Tivoli de Helling) of op 2 november naar Zwolle (Hedon). In Utrecht vindt ook de presentatie van het album plaats.

Meer informatie over het project, het nieuwe album en de clubtour vind je op www.lorrainville.nl.

Lorrainville ontstond in 2011 uit een spel op Facebook. Lorrainville 2.0 bestaat uit Anneke van Giersbergen, Casper Adrien en Erik Neimeijer (zang), Bernard Gepken, JP Hoekstra en Reinier Scheffer (gitaar), Gertjan van der Weerd (toetsen), Peter Slager (basgitaar) en Otto de Jong (drums & percussie).