A taste of Sticky Fingers

Een avondje Metropool met een mix van reggae, psych, pop en bourbon

door: Karen Wijnen. ,

Het is alweer even geleden dat de heren van Sticky Fingers op de planken van Metropool te Hengelo stonden. Op 26 oktober kwam deze Australische band een kijkje nemen in het oosten van ons land. Met succes.

Met een paar stevige kisten loopt de zanger, wiens gezicht bijna niet zichtbaar is door zijn hoedje, het podium op. Samen met zijn vier bandgenoten beginnen ze aan hun tweede Europese show van deze tour. Sticky Fingers, een Australische band die in hun thuisland al een eind aan de weg aan het timmeren is en hier nog maar aan het begin van hun carriére staat.

Met al een bezoek bij 3FM in hun broekzak zijn ze deze maand aan het touren door Europa, te beginnen in Nederland. Deze avond staan ze in Metropool in de kleine zaal. Het voorprogramma deze avond heeft ook een link met 3FM De band Jack and the Weatherman is namelijk 3FM Serious Talent.

De show van Sticky Fingers wordt geopend met het nummer 'Land of Pleasure' van hun gelijknamige album. Fans voorin de zaal gaan los waarbij het van enthousiast gedans naar irritant gedrag gaat. Je kunt je afvragen in hoeverre zij op sommige momenten de band serieus nemen. Vanaf de tweede helft van de set wordt er een extra gitarist toegevoegd aan de show.

De nummers die tijdens deze set werden gespeeld waren voornamelijk afkomstig van hun laatste album, het eerdergenoemde Land of Pleasure. Ze sluiten hun set af met het pakkende nummer ‘Australia Street’ en verlaten het podium zonder toegift, wat toch altijd een beetje onverwachts is.