BFO14: Muppetstuff & Gnaffel

Spring omhoog!

Tekst: Max Stolk / Beeld: Dani'el van den Berg ,

Muppetstuff & Gnaffel is een band bestaande uit vijf mannen die een theatervoorstelling brengen onder begeleiding van eigengemaakte muziek, handpoppen en decorstukken. De mannen waren tot de avond van te voren druk bezig geweest met het maken van de stukken, desondanks de late finish zat alles goed in elkaar en het publiek werd bevangen door de band.

Het concert:

Muppetstuff & Gnaffel, Bevrijdingsfestival Overijssel, Podium Wärtsilä, 5 Mei 2014.

De act:

Zoals gezegd bestaat de band uit vijf mannen die een theatervoorstelling brengen, ze brachten een verhaal rondom de uil, Mees, de Pauw, de vlinder en het varkentje ‘Gijsje’. Alle hebben ze hun eigen probleempje en komen ze er onder begeleiding van de muziek eruit.

Het nummer:

Vooral het nummer van het nummer met “spring omhoog, spring opzij, dans je mee met mij?” was een hoogtepunt. Alle kinderen dansten en zongen mee, ouders huppelden om de kinderen aan te moedigen en de band gaf het goede voorbeeld. 

Het moment:

De opkomst van het varkentje ‘Gijsje’ was één van de hoogtepunten, varkentje had de meeste humor en werd het meest in leven geroepen door de buikspreker. De kinderen warmden op aan de band en het grasveldje liep voller en voller. Hierna dansten de kinderen mee en zongen ze met volle borst. 

Het publiek:

Het publiek bestond vooral uit kinderen en hun ouders, veel van de kinderen zeurden in het begin nog om in de draaimolen te mogen, maar tijdens het eerste nummer werden de bij het optreden betrokken doormiddel van meezing stukjes en dansjes. 

Het oordeel:

Het was een leuk begin voor de kleine kinderen, de band was enthousiast en zelfs onder de jongeren wisten ze lachjes te ontlokken.