BFO14: Interview met Sofia Dragt

Je eigen weg kiezen en daarvoor gaan.

Tekst: Ruben Eijsink / Beeld: Tineke Klamer ,

Vandaag hebben we korte interviews met enkele lokale (en minder lokale) bands die op het Bevrijdingsfestival Overijssel 2014 staan. Sofia Dragt is lekker op weg, onlangs heeft ze de soundtrack voor een korte film verzorgd. Ze is net terug uit Amsterdam waar ze begeleid werd door haar band. In Zwolle geeft ze twee maal een intieme set weg in de Deltion VIP lounge, al dobberend op het water.

Vandaag heb je ook twee optredens gegeven. Hoe was het?

Was heel bijzonder op zo’n drijvende tent (lacht), de optredens waren verschillend. Allebei waren ze erg leuk. In Amsterdam trad ik samen met mijn band op, hier in Zwolle speelde ik alleen. Beide settings heeft z’n charmes.

Wat betekent vrijheid voor jou persoonlijk? 

Vastberaden antwoord de liefdevolle vrouw uit Wageningen: “Je eigen weg kiezen en daarvoor gaan. Dat vind ik heel erg belangrijk. Dat komt terug in het Deltavliegen en het reizen dat ik graag doe.” Vrijheid komt ook terug in haar teksten, ook de beperking van vrijheid: “Met teksten zijn vaak melancholisch van aard en dan komen zulke onderwerpen regelmatig naar voren.”

Je leukste ervaring in de muziekbusiness tot nu toe, wat was dat?

Terwijl DeWolff op het ‘Podium Abbot’ hun fuzzpedalen test denkt Sofia na. “Momenteel werk ik samen met filmmaker Kevin Geurts, ik mocht de soundtrack van de korte film ‘Ze Kent Me Nog’ voor mijn rekening nemen. Dat was erg leuk om te doen. Het winnen van de grote prijs van Nederland en het minuutje bij DWDD waren natuurlijk ook hoogtepunten.

Wat kunnen we in de toekomst van jou verwachten?

Opgewekt vertelt ze over haar plannen: “Ik ben bezig met mijn nieuwe album dat waarschijnlijk in November dit jaar gaat uitkomen. Erg spannend allemaal.” Sofia vervolgt: “Mijn EP met vier nummers die vorig jaar uitkwam was erg gevarieerd: elk nummer had andere klanken en andere sfeer. Op mijn nieuwe album wil ik er wel echt een rode draad doorheen vlechten. Dit album ga ik samen met mijn band opnemen, daar heb ik heel veel zin.”