BFO14: Interview met Prestcold Molly

Timmerend aan de toekomst zonder er al te veel moeite voor te doen

Tekst: Ruben Eijsink / Beeld: Tineke Klamer ,

Vandaag hebben we korte interviews met enkele lokale bands die op het Bevrijdingsfestival Overijssel 2014 staan. Prestcold Molly kent leden uit bands die al hun sporen hebben verdiend. De band bestaat uit Jesper Albers (drums), Peter Peskens (bas), Michiel Kemper (zang/gitaar) en Seb Dokman (zang/gitaar).

Hebben jullie nog tijd om het festival zelf te zien vandaag? Wat lijkt jullie het leukst?
Seb antwoord enthousiast: “DeWolff wil ik graag zien, Douwe Bob gaan we ook zeker even checken. Hij heeft een goede stem en uitstraling. Ik hoop niet dat hij al te commercieel is geworden.” Jesper vult aan: “We houden niet alleen van 90’s indie/noiserock, daarnaast luisteren we ook country zoals Steve Earle en singer-songwriters zoals Ryan Adams.” Seb: “The War On Drugs en Kurt Vile luisteren we ook graag naar.

Jesper, terugkerend naar de vraag: “John Coffey wordt ook vast weer vet.”

John Coffey staat altijd garant voor wervelende live shows, vinden jullie dat aspect van beweging ook belangrijk tijdens shows?
Seb: “De muziek die wij maken is het handiger als mensen de muziek begrijpen en de teksten kennen, dan is het makkelijker om er op los te gaan. Als wij ooit bekend zouden worden, dan kunnen mensen er zeker op los gaan. We willen het publiek niet ‘opfucken’, de muziek staat voorop.”

Vrijheid. Wat betekent dat voor jullie persoonlijk?
Zonder de twijfelen antwoord de langharige Seb: “Lekker je gang gaan en genieten (lacht) en dronken worden” Jesper gaat verder op serieuzere toon: “Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik niet vrij ben geweest. Ik weet niet hoe het is om gevangen te zitten. Het is lastig om iets over vrijheid te zeggen als je niet het tegenovergestelde hebt meegemaakt. Het is natuurlijk hartstikke mooi dat het er is.”

Verwerken jullie het gegeven vrijheid of het ontbreken daarvan in jullie muziek?
Seb: “Als je in een land woont waar je wordt onderdrukt ga je daar waarschijnlijk over schrijven, maar wij hebben dat niet.” En hoe zit dat op het persoonlijk vlak? “Ik heb genoeg vrijheid in mijn leven persoonlijk leven.” Hij vervolgt lichtelijk overpeinzend: “Onze nummers gaan meestal over vrouwen, relaties en haat. Denk bij die laatste dan vooral aan frustraties en ergernissen”

Spelen jullie liever op een festival of in een concertzaal?
Drummer Jesper: “Op dit moment zijn dat toch wel de festivals. Een concertzaal is heel erg tof als de mensen voor jou komen of dat ze ons waarderen als voorprogramma. Een festival is laagdrempelig en een goede manier om ons te leren kennen.”

Een plaat is meestal een goede reden om langs te zalen te trekken. Zijn daar al plannen voor?
Zanger Seb lacht met een hint van frustratie, hij legt uit: “We hebben veel nummers, maar we hebben geen geld.” Jesper vult aan: “We spelen gewoon lekker hier en daar, maar we kunnen helaas nog geen concrete plannen maken voor een EP of plaat. Er zijn genoeg plannen zoals een 7” of een 12” plaat, maar het moet allemaal nog even wachten.”

Hij vervolgt met enthousiaste toon: “Het is eigenlijk best vreemd: we doen heel weinig aan deze band, maar mensen worden wel heel enthousiast en we worden regelmatig geboekt. We flikken het allemaal wel. Het is soms wel lastig om prioriteiten te stellen aangezien we ook in andere bands zoals The Paceshifters spelen. Daarnaast speelt onze bassist in ‘Jungle By Night’ en reist hij de hele wereld over. Seb voegt daar aan toe: “We hebben inmiddels al acht bassisten gehad, dus dat verschilt ook nog weleens, haha.”

Wat kunnen we in de toekomst van jullie verwachten als band?
In koor: “Een plaat!” Seb: “Als iedereen ons nu één euro geeft...”. Jesper vult aan, met serieuzere toon: “Lekker veel spelen natuurlijk” Waar kunnen we jullie eventueel zien als support act? Het antwoord van de band geeft meteen hun invloeden prijs: “Pearl Jam, Mudhoney, Dinosaur Jr, Smashing Pumpkins...” Jesper: “Nirvana lijkt mij ook wel vet, maar niet als hologram. Dat zal ook niet meer gebeuren helaas..”