BFO14: Full on Funk & Local Hero

BFO14: Full on Funk & Local Hero

Tekst: Marcus Siebes / beeld: Anne-Marie Kok ,

Met zijn eerste EP wist hij al op plaats 26 te komen in de techhouse charts. En DJ Full on Funk bewijst met zijn plaat dat dit volkomen terecht is. Samen met saxofonist ‘local hero’ tourt hij rond op festival. Het resultaat is een unieke, veelzijdige setlist die zich niet zomaar in één stijl te benoemen is. Op het festivalterrein in Zwolle kreeg het duo een plek in het Danstheater.

Het concert:

Full on Funk & Local Hero, Bevrijdingsfestival Overijssel, 5 mei 2014.

De act:

De muziek laat zich niet zomaar in een hokje plaatsen. Het is een mix tussen deephouse, tech-house maar, met de inmenging van de saxofoon, krijgt de sound ook wat Jazz-invloeden mee.

Het nummer:

Juist door deze veelzijdigheid blijf je als luisteraar niet 'hangen' in de muziek. De volle beats wisselingen zich af met sax-solo's, snelle techno sounds en zeer dansbare melodieën.

Het publiek:

Daarnaast laat het duo zien het, overwegend jonge publiek, uitstekend te vermaken. Wanneer een nummer wordt opgebouwd en eindigt in een climax, is het dan ook niet verwonderlijk dat bijna iedereen de handen in de lucht gooit. Knap, vooral omdat het Danstheater maar net voor de helft gevuld is. Maar de opzwepende tracks lijken de ruimte perfect op te vullen.

Het oordeel:

Full on Funk heeft (nog) geen landelijke sterrenstatus gekregen, maar met zijn optreden heeft hij wel bewezen nog veel te kunnen groeien. Vooral het contact met het publiek is hem aan te prijzen. Als je zelfs een halfvolle tent bijna op zijn kop kan krijgen dan bewijs je zeker wel een feestje te kunnen bouwen.