BFO14: Chef's Special

Perfecte festivalband laat Zwolle springen

Tekst: Lizet van de Kamp / beeld: Dani'el van den Berg ,

Een band die eigenlijk niet mag ontbreken in de line-up voor het Bevrijdingsfestival: Chef's Special. De band laat Zwolle trillen en zorgt voor het eerste echte feestje in Park De Wezenlanden.

Het concert:

Chef's Special, Bevrijdingsfestival Overijssel, Podium Wärtsilä, 5 Mei 2014.

De act:

In 2012 vierde Chef's Special ook al de vrijheid in Park De Wezenlanden. De vijf bandleden zijn sinds 2008 bij elkaar en spelen een mix van funk, hiphop, pop en rock. In het televisieseizoen van 2011/2012 zijn ze de huisband van De Wereld Draait Door geweest. Het tweede album Passing Through verscheen in februari 2014 en zorgde voor een compleet uitverkochte try-out tour.

Het nummer:

Bij het nummer Still Don't Know gaan de band en het publiek echt los. Gitarist Guido doet bijna tien minuten lang een solo en zanger Joshua springt van het podium af om het publiek van wat dichterbij te bekijken. De band sluit het optreden af met de hit In Your Arms, na een niet verkeerde cover van het nummer Can't Hold Us van Macklemore & Ryan Lewis.

Het moment:

Hij staat met open mond te kijken, houdt zijn plastic beker losjes vast. Een klein blond jongetje staat in zijn eentje voor de Muziek Kiosk, en gaapt de band aan, vol ontzag. Er wordt geglimlacht op het podium, in het publiek wordt gelachen. Het is de combinatie van de gitaartonen, de harmonische samenzang en de zon die nét weer aan kracht wint, die ervoor zorgt dat het publiek voor eventjes betoverd is.

Het publiek:

Het publiek vooraan is laaiend enthousiast. Achteraan wat minder, dat bestaat voornamelijk uit ouders die hun kinderen naar huis willen brengen. De luisteraars die meer bij Chef's Special passen zijn waarschijnlijk nog niet op het festival te vinden, die komen wat later in de middag pas op gang.

Het oordeel:

De energie spat er meteen vanaf. De laid back en vrolijke muziek is precies wat je wil horen op een Bevrijdingsfestival. De band snapt het zelf ook: "Laten we gaan dansen en chillen met z'n allen!". Chef's Special zou echter niet misstaan om een plekje in het avondprogramma te hebben, dat is een gemiste kans.